Friday, 18 October 2019

Ostematrix Shaklee | Kebaikannya Dan Siapa Yang Perlu Ambil

Ostematrix Shaklee sentiasa menjadi pilihan paling digemari setakat ini. Asal sahaja Shaklee melangsungkan promosi terhadap item ini, berpusu-pusu penggemar Shaklee mendapatkannya.

Ostematrix Shaklee digemari bukan sahaja kerana mineral yang terkandung dalam setiap tablet, tetapi kerana fungsinya yang membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan badan lebih-lebih lagi untuk pergerakan badan.

6 Golongan Yang Perlu Ambil Ostematrix Shaklee

1. Anda yang sering mengalami masalah sukar membuang atau sembelit
Orang yang mengalami masalah sukar membuang dan sembelit
Golongan yang sering mengalami masalah sukar membuang ataupun sembelit sangat disarankan untuk mengambil Ostematrix Shaklee sebagai supplemen. Ostematrix Shaklee mengandungi Magnesium yang berperanan melegakan otot dalam usus untuk bergerak dengan lebih baik dan lancar.

Ia juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melebutkan najis dan melancarkan pembuangan daru badan.

2. Anda yang menyusukan anak
Para ibu yang menyusu
Golongan ibu menyusu sangat memerlukan sumber kalsium yang mencukupi untuk kelangsungan perkembangan tulang dan gigi bayi selain daripada diri sendiri.

Sebab itu, para ibu memerlukan pengambilan kalsium yang lebih efisien dan konsisten setiap hari.

3. Wanita yang mempunyai masalah senggugut
Wanita yang mengalami masalah senggugut
Seringkali wanita akan menghadapi masalah senggugut ketika datang bulan.

kalsium dan Magnesium membantu memperbaiki masalah haid, meringankan sakit waktu haid, memperbaiki depresi / mood swing, sakit kepala dan pitam serta menggalakan tidur yang lebih lena.

Anda akan berasa lebih tenang selepas dapat meredakan kesakitan tersebut.

4. Anda yang ingin mendapatkan tulang yang sihat dan kuat
Anda yang ingin mendapatkan tulang yang sihat dan kuat

Ostematrix membantu mengurangkan kesan osteoporosis, menguatkan kuku, gigi dan sistem saraf.

Ia juga membantu pertumbuhan semula tulang retak, kurangkan gusi berdarah serta meransang darah menjadi lebih pekat.

5. Wanita yang hamil
Wanita yang hamil
Bagi wanita yang sedang hamil, pengambilan kalsium adalah lebih tinggi daripada wanita yang tidak hamil.

Ini kerana, bayi akan mengambil kalsium dari tulang ibu untuk pembesaran di dalam kandungan. Keadaan ini akan menyebabkan daya tahan ibu yang hamil akan berkurangan kerana sumber kalsium perlu dikongsi dengan bayi di dalam kandungan.

Jadi, ibu perlu menambah pengambilan kalsium dalam menu diet harian sepanjang proses kehamilan.

Berapakah Keperluan Kalsium Harian Mengikut Kategori Dan Umur

Berikut adalah rekomendasi Pengambilan Nutrient tahun 2017.
  • Kanak-kanak berumur 1-3 tahun memerlukan 700 mg/sehari
  • Kanak-kanak berumur 4-9 tahun memerlukan 1,000 mg/sehari
  • Remaja berumur 10-19 tahun memerlukan 1,300 mg/sehari
  • Dewasa berumur 20-49 tahun memerlukan 1,000 mg/sehari
  • Warga emas berumur 50 tahun ke atas memerlukan 1,200 mg/sehari
  • Ibu menyusu atau mengandung memerlukan 1,000 mg/sehari

Baca disini:

Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk Ostematrix Shaklee, anda boleh hubungi kami di talian 019-397 9157 untuk maklumat lanjut dan tempahan ataupun klik sahaja button Whats App di bawah sebelah kiri blog.

Your Bestie:
Hayati Suki
Pengedar Sah Shaklee
019-397 9157
COD Kapar / Klang
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara

21 comments:

  1. Terima kasih info sangat berguna ni.
    Saya follow sini yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai azirahman.. salam kenal :-)
      semoga info ni bermanfaat untuk kita semua.

      Delete
  2. salam singgah sini,, bagus info ni, time period memang mood swing sikit. tq sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita ni wani. tp bila amalkan ambil kalsium, x berapa nak swing mana skrg ni,.hehe

      Delete
  3. info yang sangat bagus
    banyak ilmu dapat nih

    ReplyDelete
  4. banyak kebaikan... bila dah tua ni mula lah sakit2 tulang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat tu. usahkan tunggu tua sangat, 3 series ni pun dah terasa sakit2 lotuttt..hahaha

      Delete
  5. Permakanan perlu seimbang... Jaga kesihatan... Jaga permakanan / diet seharian kita... dan yang penting, jangan berlebihan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..begitulah sifir nak kekal sihat :-)

      Delete
  6. Banyak kebaikan Ostematrix ni kan.. memang bagus utk diamalkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat tu atie.. lagipun ianya murah je kan :-)

      Delete
  7. banyak kebaikan rupanya.. kena jaga dr muda

    ReplyDelete
  8. Hai Yat, kita ada tag Yat join giveaway tau :)

    https://www.vitaminkesihatansejagat.com/2019/10/comeback-giveaway-by-farah-farhana.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik darling.. nanti kte join if masih boleh..hehe

      Delete
  9. Ada kawan suggest ambil shaklee..rupanya mmg banyak khasiat jugak

    ReplyDelete
  10. singgah malam dekat sini. great sharing

    ReplyDelete

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.