Monday, 16 September 2019

Selamat Hari Malaysia 2019


Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963. 

Hari Malaysia merupakan cuti am di negeri Sabah sempena hari keputeraan Yang Di-Pertua Negeri.

Walaupun pada awalnya Hari Malaysia bukan merupakan cuti am di Sarawak dan Semenanjung Malaysia, namun mulai tahun 2010, Hari Malaysia juga merupakan cuti am di semua negeri di Malaysia.

Jadi, Hari Malaysia merupakan antara 50 hari cuti umum yang telah kerajaan peruntukan untu rakyat Malaysia.

Bertuah kan menjadi salah seorang rakyat Malaysia.

Marilah kita meraikan hari negara kita ini dengan perasaan penuh hormat sesama kita walaupun berlainan bangsa dan agama.

Selamat Hari Malaysia, Rakyat Malaysia.

Continue Reading

Sunday, 15 September 2019

Testimoni Youth Shaklee : Masalah Jeragat Semakin Pudar

Semakin ramai yang berkongsi kesan Youth Shaklee yang memudarkan jeragat.

Jeragat merupakan bintik-bintik yang wujud di permukaan kulit muka dengan warna yang sedikit gelap daripada tona asal kulit. 

Sekiranya anda berkulit putih atau cerah, tompok jeragat akan bewarna coklat. Manakala jika anda berkulit sedikit gelap, tompok jeragat akan kelihatan bewarna hitam.

Ianya tidak merbahaya tetapi mampu mengurangkan keyakinan diri.

1) Puan Rozyta - Kesan Jeragat Berkurang Dan Warna Kulit Semakin Sekata
Kesan Jeragat Berkurang Dan Warna Kulit Semakin Sekata
"Setelah menggunakan Youth Shaklee Full Set hampi setahun lebih, kesan jeragat nampak berkurang dan warna kulit semakin sekata"


2) Puan Nadia - Jeragat Berkurang Dan Warna Kulit Semakin Cantik
Jeragat Berkurang Dan Warna Kulit Semakin Cantik
Puan Nadia mengamalkan Youth Shaklee Full Set hampir lebih 3 bulan dan jeragat pada kulit muka beliau semakin berkurang. Selain itu juga kulit beliau semakin cantik berbanding dahulu.

Baca sini:

3) Puan Laila - Jeragat Semakin Pudar Dan Garis Halus Semakin Hilang
Jeragat Semakin Pudar Dan Garis Halus Semakin Hilang
"Selepas lebih 3 bulan menggunakan Youth Shaklee, kulit saya lebih lembap dan lebih halus. Tona kulit juga kelihatan semakin sekata.

Selain itu, liang pori semakin mengecil dan jeragat juga nampak makin pudar.

Garisan halis di atas hidung juga makin hilang."

Semakin hari semakin ramai yang merasai kesan Youth Shaklee. Youth Shaklee sesuai untuk semua peringkat umur dan boleh di dapati 3 pilihan set yang mengikut bajet dan kemampuan anda.

Baca sini:

Kepada anda yang menghadapi masalah jeragat dan masih lagi mencari produk yang sesuai, Youth Shaklee boleh membantu maslaah anda. 
 
Baca sini:

Sekiranya anda berminat dan ingin mencuba produk Youth Skincare Shaklee, anda boleh hubungi kami di talian 019-397 9157 untuk maklumat lanjut dan tempahan.
Continue Reading

Tuesday, 10 September 2019

2nd Giveaway by Marina Bashah

Giveaway pertama pada bulan September 2019.

Semoga ada rezeki kali ini ye.


Terma dan Syarat :

2. Buat satu entri bertajuk 2nd Giveaway by Marina Bashah
3. Letak banner dalam entri, dan link kan ke blog Marina.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.

Pemilihan Pemenang : 

Aktif sampai Marina kenal dan selalu nampak dia je wujud kat blog beliau ye. Jika ramai yang aktif beliau akan pilih secara Random.
Continue Reading

Monday, 9 September 2019

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

SENARAI SUPPLEMENT SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM

1. Alfalfa Complex: 
MAL10053686XC

2. B Complex: 
MAL12035068NCZ

3. Carotomax: 
MAL11125035NC

4. DTX Complex: 
MAL07090948TC

5. Garlic Complex: 
MAL11080026TC

6. GLA Complex: 
MAL12035070NC

7. Herb-Lax: 
MAL10080110TC

8. Lecithin: 
MAL12015012NC

9. Omega Guard: 
MAL12015013NC

10. Ostematrix: 
MAL07081510XC

11. Peppermint Ginger: 
MAL11040031TC

12. Phytocol-ST: 
MAL13045016NC

13. Sustained Release Vita-C Plus: 
MAL13085068NC

14.Vita E Complex: 
MAL12075024NC

15. Vitalea Iron Formula: 
MAL07081506XC

16. Vitalea for Children: 
MAL13115143NC


Bagi produk supplement berbentuk serbuk dan cecair seperti berikut tidak memerlukan pendaftaran KKM kerana ia di bawah kategori makanan:

1. Collagen Powder
2. ESP
3. Meal Shakes
4. Nutriferon
5. Performance Orange
6. Vivix
7. Cinch Tea Mix
8. Cinch Shake Mix

Sekiranya anda ingin menyemak dan mengesahkan nombor pendaftaran tersebut, klik http://npra.moh.gov.my/ dan patuhi cara-cara semakan.
Continue Reading

Saturday, 7 September 2019

Resepi Roti Jala Guna Cawan Yang Cepat Dan Senang Disediakan

Okay, hari ini Yat kongsikan dengan kalian cara buat roti jala yang paling mudah dan cepat untuk disediakan.

Boleh dikatakan Yat sentiasa buat roti jala ini memandangkan anak-anak dan suami sangat suka makan bersama kari ayam atau kari daging.

Hasil menjala untuk sarapan dan minum petang anak-anak dan suami.

Resepi Roti Jala
  • Gandum - 3 cawan
  • Air - 3 cawan
  • Garam - 2 sudu kecil
  • Minyak masak - 2 sudu besar
  • Telur - 1 biji
  • Sedikit pewarna kuning
* Tips, gunakan cawan yang sama ye. Sekiranya nak lebih banyak roti jala, boleh gunakan cawan yang lebih besar.


Cara-Cara Membuat Roti Jala
  1. Campurkan kesemua bahan-bahan di dalam bekas yang besar serta gaul sebati.
  2. Blender semua sehingga halus dan tidak berketul.
Tips yang lebih mudah untuk menjala ialah Yat gunakan botol roti jala dari kedai Eco. RM2.10 sahaja harganya.

Ini la botol roti jala dari Kedai Eco. Harga RM2.10 sahaja

Kejadian menjala. Tak berapa cantik yang mula-mula menjala ni.

Ini lah hidangan setiap kali hari cuti. Roti Jala bersama kari ayam. Memang akan di order dua tiga hari sebelum hari cuti. Jadi, mama akan sediakan bahan-bahan lebih awal untuk bersilat didapur.


Terima kasih sudi baca resepi roti jala guna cawan yang cepat dan mudah disediakan oleh Yat ni.

Kalau korang rajin, cuti panjang ni boleh la cuba menjala.

Continue Reading

Penafian / Disclaimers

#1 Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini BUKAN bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu.

#2 Segala perkongsian kisah peribadi adalah HAK MUTLAK saya dan keluarga. Semuanya adalah berdasarkan pengalaman dan kenangan kami. TIADA berkaitan dengan yang hidup atau yang mati. HANYA KEHIDUPAN KAMI.