Thursday, 15 November 2018

Harga YOUTH Skincare Shaklee Dan Tips Untuk Mendapatkan Dengan Harga Murah

YOUTH Skincare Shaklee menjadi bualan hangat dan mendapat permintaan tinggi sejak dipasarkan di Malaysia pada 1 Mac 2018.

Sudah tentu harga YOUTH Skincare Shaklee menjadi perhatian dikala produk ini menjadi permintaan tinggi.

Berikut adalah harga setiap item rangkaian YOUTH Skincare Shaklee.

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml) - RM 193.75
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml) - RM 200.00
YOUTH Activating Serum (30 ml) - RM 412.50
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml) - RM 206.25
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml) - RM 250.00
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules) - RM 412.50

Setiap item rangkaian YOUTH Skincare Shaklee dikelaskan kepada set atau pakej bagi memudahkan anda mendapatkannya.

YOUTH Starter Set - RM850.00


YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light ATAU Rich (50 ml)

YOUTH Renew & Maintain Set - RM1,262.50

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light ATAU Rich (50 ml)

YOUTH Intensive Treatment & Repair Set - RM1,675.00


YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light ATAU Rich (50 ml)
YOUTH Radiance C + E (60 capsule)

Dengan setiap pembelian YOUTH Set ini anda layak menerima item berikut dengan PERCUMA:-
  • PERCUMA: YOUTH Skin Care Guide (ENG/BM/CHI)
  • PERCUMA: YOUTH Paper bag
  • PERCUMA: Postage to all over Malaysia
  • PERCUMA: Exclusive Item* (tertakluk kepada promosi bulan semasa
Bagaimana Untuk mendapatkan YOUTH Set ini dengan harga yang murah dan jimat?

Senang sahaja. Dapatkan penjimatan sehingga 26% dengan menjadi Ahli Shaklee bagi setiap pembelian YOUTH Set tertakluk kepada jenis set yang anda pilih.

Hubungi kami segera untuk berdaftar sebagai Ahli Shaklee dan rebut peluang istimewa ini.
Continue Reading

Saturday, 10 November 2018

Shaklee Shocking Sale 11.11.18

Apa yang menariknya 11.11 esok? 

Nampak gayanya tarikh 11.11 menjadikan semua orang PENUNGGU SETIA especially nya kaum wanita.

Cekyat tak kata kat korang. Kata kat diri sendiri juga sebenarnya ni.πŸ˜‚

Semalam isi CART kat SHOPEE.
Sebelum tu dah pergi usha LAZADA juga.

Rasanya semua tempat jual beli ada special tawaran sempena tarikh cantik esok tu 😁

SHAKLEE pun ada juga tawaran special untuk tarikh 11.11 tu. 

ONE DAY ONLY SALE!

11% diskaun dengan UV penuh (point) untuk belian TWIN PACK item terpilih. Ini jarang belaku tau. 😊

Apa item terpilih tu?

🌺 Carotamax
🌻 Coq Troll
🌹 GLA Complex
πŸ₯€ YOUTH [Moisterizer & Night Cream (Light OR Rich)]

Semua item di atas adalah item terpilih untuk menjadi item one day only sale.

Lagi satu, belian 300uv dalam 1 resit boleh dapat FREE shimmer beg tu. Beg tu cantik tau untuk isi YOUTH 😊

Carotamax




CoqTrol



GLA Complex
 



YOUTH [MOISTERIZER & NIGHT CREAM]


Bagaimana untuk dapatkan item promo 11.11 ni? Anda boleh hubungi yat di talian 019 397 9157 melalui aplikasi Whats App ataupun SMS.
Continue Reading

Thursday, 8 November 2018

YOUTH Shaklee: Skincare Bebas Bahan Kimia

Youth Shaklee: Adakah Produk Baru?


Jawapannya ialah YA. Youth Shaklee merupakan set penjagaan kulit wajah secara luaran yang lengkap untuk siang dan malam. Youth Shaklee diasaskan daripada bahan semulajadi dan bebas bahan kimia berbahaya.

Kewujudan Youth Shaklee adalah untuk menggantikan set penjagaan wajah terdahulu daripada Shaklee iaitu Set Nutriwhite Shaklee dan juga Set Enfuselle Shaklee yang telah ditamatkan pengeluaran pada 24 Julai 2017

Apa yang menariknya tentang YOUTH Shaklee ini? Jom kita tengok keistimewaan keluaran terkini Shaklee.

8 Keistimewaan YOUTH Shaklee
  • 100% Vegan - Dijamin sepenuhnya daripada tumbuhan semulajadi
  • Bebas Kekejaman - 
  • Bebas Gluten
  • Diuji oleh Ahli Oftalmogi
  • Tidak menymbatkan liang pori
  • Diuji oleh Ahli Dermatologi
  • Formulasi tanpa 1,500 bahan merbahaya
  • 100% wanita terbukti secara klinikal memiliki kulit lebih muda.
Lagi istimewanya YOUTH Shaklee ialah rangkaian penjagaan kulit wajah ini mengambil masa selama 8 tahun untuk membuat kajian saintifik. Maksudnya, ianya bukan set penjagaan kulit wajah yang calang-calang produk.

Apa hasil kajian saintifik berkenaan?

  • Wanita yang mengikuti kajian ini terbukti 100% memiliki kulit wajah yang lebih muda daripada sebelumnya.
  • 2/3 daripada wanita yang turut mengikuti kajian klinikal ini berjaya mendapatkan kulit yang 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.
YOUTH Shaklee mempunyai rangkaian yang terdiri daripada 6 item seperti di bawah ini.

1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (Pencuci Muka)

Ia merupakan pencuci muka yang sangat mesra kulit wajah anda. Sangat jernih dan tidak perlu menggunakan dengan kuantiti yang banyak.

Fungsi YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser juga merangkap sebagai 'make-up remover'. 2 in 1 gitu fungsinya.

2. YOUTH Perfecting Skin Toner (Penyegar Muka)

Toner ini merangkap juga sebagai 'double cleansing' selepas mencuci muka menggunakan YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser. 

Ia juga turut berfungsi sebagai agen untuk mengecilkan lubang pori yang besar. Bagi anda yang mempunyai masalah pori-pori terbuka / berlubang, anda sangat disarankan untuk mengambil YOUTH Perfecting Skin Toner ini. Toner ini juga akan memastikan kulit anda sentiasa lembab dan menyuburkan kulit dari dalam.

3. YOUTH Activating Serum (Serum Muka)

Setiap set skincare memang akan ada serum muka dan harganya juga paling mahal dikalangan item skincare berkenaan kan?

Kenapa? Sebab serum akan bertindak lebih bagus daripada item-item lain berkenaan. Sama juga dengan serum YOUTH ini. Ianya bertindak 10x lebih bagus untuk memperbaharui kulit, memperbaiki sel kulit yang rosak dan menyokong dalam penghasilan kolagen untuk memastikan kulit sentiasa muda dan sihat.

4. YOUTH Age Defence Moisterizer - SPF 50 (Sunscreen / Sunblock)

Selalunya, set skincare yang lain akan dijual berasingan untuk Moisterizer dan Sunscreen. Tapi TIDAK untuk YOUTH. YOUTH menghasilkan pelembab yang terus memiliki fungsi sebagai sunscreen / sunblock.

Moisturizer ini membantu memberi kelembapan pada kulit dan memberi nutrisi kepada kulit anda pada waktu siang hari serta melindungi daripada sinar UV matahar & pencemaran.

5. YOUTH Advance Renewal Night Cream (Krim Malam)

Krim malam yang sangat mesra kulit. Ianya berfungsi untuk memelihara kelembapan kulit dan memperbaharui sel-sel kulit ketika sedang tidur.

6. YOUTH Radiance C + E 

Kapsul emas diberi gelaran. Fungsi ianya special sikit untuk membantu menghasilkan sel kulit baru, meningkatkan keserian kulit, mencerahkan kulit, melicinkan tekstur kulit dan mengurangkan bintik-bintik penuaan. Juga berkesan untuk menegangkan kulit dan mencegah kedutan serta memudarkan jeragat.

Kapsul ni anda boleh picitkan/pecahkan dan sapu isi dalam dia pada kulit muka anda. Satu kapsul boleh digunakan sebanyak 3x dan perlu disimpan didalam peti sejuk (chiller).

6 item YOUTH ini melengkapkan rangkaian penjagaan wajah dengan tindakan:-

1) Membersihkan
2) Menyegarkan
3) Memulihkan / memperbaharui sel yang rosak
4) Mempertahankan
5) Menganjalkan
6) Memudarkan

Bagaimana nak dapatkan YOUTH Shaklee? Anda boleh hubungi Yat di talian 019-397 9157 samada melalui aplikasi Whats App ataupun SMS.
Continue Reading

Wednesday, 7 November 2018

Pengalaman Sebenar: Youth Perfecting Skin Toner

Youth Perfecting Skin Toner
Salah satu item yang paling disukai dalam set #YOUTH ni ialah Perfecting Skin Toner dia.

Nak solat kena la cuci muka buang segala bagai lipstick, eye shadow, eye liner & bedak Jardin by IMAAN kat muka ni kan.

Walaupun dah cuci muka dengan Luminous Gel Oil Cleanser, tapi bila sapu dengan toner ni akan nampak hasil macam kat bawah ni tau πŸ˜…


Kotoran di kulit muka cekyat
Toner ni boleh jadi double cleansing untuk cekyat. Sebab tu memang tak skip la setiap hari. Yang hitam / kotor kat kapas tu adalah kotoran + sel kulit mati kat muka kita. Yang tu memang tak akan nampak dengan mata kasar tau. Walaupun dok celik besaq mana pun mata tu. Tak kan nampaknye 🀣

Itu yang kena ada toner & kapas. Sapu je dan buang. Cuba bayangkan kalo segala kotoran tu tak dibuang. Pori akan tersumbat. Maka terjadilah cik jerawat jeragat menyinggah. 😊

Setia dengan toner juga boleh mengecilkan lubang pori yang besar2 tu tau (ni memang dah terbukti hokayyy 😊). Selain tu, toner ni sebenarnya membantu melembabkan kulit. Memang besttt sangat walaupun tak pakai bedak. 😊

Just TONER & MOISTERIZER YOUTH je.

Yang ada masalah pori terbuka / lubang pori besar sehingga nampak jelas walaupun dah kenakan mekap, memang disarankan sangat mencuba toner ini.

Sebab, testimoni adalah cekyat sendiri. Pori-pori cekyat semakin mengecil berbanding sebelum mengamalkan YOUTH Skincare.



Continue Reading

Friday, 2 November 2018

Promosi Shaklee November 2018

Happy November semua. Semoga menjadi bulan terbaik untuk anda dan kami.

Terdapat beberapa tawaran menarik yang Shaklee tawarkan pada bulan ini. Antaranya:

1) PROMOSI OMEGA GUARD SHAKLEE

Promo November 2018: Omega Guard Shaklee
Harga normal: 
RM 136.25

Harga promosi: 
Beli 2 botol, diskaun 5% (Jimat RM16.63)
             Beli 6 botol, PERCUMA 1 botol (Jimat RM136.25)

Dapatkan penjimatan sehingga 15%-20% dengan menjadi Ahli Shaklee. Lebih berbaloi.

2) PROMOSI SHAKLEE BABY

Ya, Shaklee membuat promosi untuk set Shaklee Baby pada bulan ini dengan diskaun sehingga 30%


Harga normal:
 RM252.00

Harga promosi:
RM176.40 (Jimat RM75.60)



Dan yang paling best ialah, Shaklee Baby telah dijual secara berasingan. Juga dengan 30% diskaun.

Harga normal:
1. Gentle Wash RM86.63
2. Sooting Lotion RM96.25
3. Massage Oil RM69.13


3) PROMOSI YOUTH SHAKLEE

Shaklee masih meneruskan promo untuk YOUTH Shaklee sehingga 30 November 2018.

Terdapat 3 pilihan set untuk promosi Youth dan layak mendapat FREE YOUTH TRAVEL BAG iaitu:

1. Stater Set RM850
2. Renew And Maintain Set RM1,262.50
3. Intensive Treatment And Repair Set RM1,675
 
Pembelian setiap set ini akan dapat FREE Youth Travel Bag yang mempunyai beberapa kelebihan seperti:

  • Design yang menarik.
  • Zip di bahagian depan untuk toileteries.
  • Kalis air.
  • Mudah dibawa ke mana-mana.
  • Mudah disimpan jika tidak digunakan.
  • Warna yang ceria.
Continue Reading

Wednesday, 24 October 2018

7 Koleksi Testimoni Vitamin C Shaklee Yang Mengejutkan

Sebut sahaja vitamin C sudah pasti ramai yang membayangkan kulit cantik dan gebu. Itu sudah pasti kerana ianya bonus bagi anda yang amalkan secara konsisten.

Selain daripada memberikan kulit cantik dan sihat, vitamin C juga membantu kesihatan tubuh badan.

Tak percaya, jom tengok apa kata penggemar Vitamin C Shaklee ini. 

Testimoni Vitamin C Shaklee kulit makin sihat di samping resdung dan tonsil semakin berkurangan.

Testimoni Vitamin C Shaklee  menjadikan muka semakin cerah
Testimoni Vitamin C Shaklee membantu masalah resdung dan batuk serta demam.
Testimoni Vitamin C Shaklee yang membantu masalah tonsilitis.

Testimoni VItamin C Shaklee membantu masalah gatal hidung dan mata dismaping menjadikan kulit muka lebih lembut
Testimoni Vitamin C Shaklee yang membantu masalah demam dan selsema.

Testimoni Vitamin C Shaklee yang membantu masalah demam dan selsema.
Menarik kan semua testimoni Vitamin C Shaklee tersebut? Tubuh badan jadi sihat dan memberikan kulit sihat dan cantik sebagai bonus.

Lagi satu bonus besar, bulan Oktober ni ada promo Vitamin C Shaklee tau.
Continue Reading

Monday, 22 October 2018

Vitamin Yang Diperlukan Untuk Kulit Sihat


Kulit sihat adalah dambaan setiap orang samada lelaki atau wanita.

Apa yang dimaksudkan dengan kulit sihat sebenarnya?

Kulit sihat merupakan kulit yang tidak mempunyai masalah atau alahan dengan sesuatu makanan atau cara hidup.

Untuk mendapatkan kulit sihat, kita seharusnya menjalani kehidupan yang yang sihat, pola pemakanan dan diet yang seimbang.

Tapi, gaya hidup masa kini yang kita lalui menjadi punca kepada kekangan untuk menjalani kehidupan yang sihat.

Bagi yang bekerjaya, seawal subuh hari telah meninggalkan rumah demi kelangsungan hidup.

Menempuh kesesakan jalan raya pergi dan balik kerja.

Berada didalam suasana pejabat tanpa cahaya matahari semulajadi. Berkurung bersama penghawa dingin sepanjang hari sekurang-kurangnya 8 jam.

Cara hidup begini menjadi penyumbang utama kepada kenapa kulit memerlukan vitamin untuk lebih sihat.

Untuk membantu mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, supplemen atau vitamin yang mencukupi kepada kuliy merupakan satu alternatif yang paling praktikal.

Berikut merupakan vitamin yang disarankan untuk kulit sihat dan cantik.

1. Vitamin A

Vitamin A lebih sinonim untuk kesihatan mata. Namun vitamin A juga berperanan sebagai antioksidan yang mampu membunuh radikal bebas.

Vitamin A dapat mencegah proses penuaan yang terjadi kepada sel kulit.

2. Vitamin B

Vitamin B memiliki peranan dalam metabolisme sel tubuh. Selain itu, vitamin B juga berperanan sebagai vitamin anti-stress. Stress juga menjadi punca kepada ketidaksihatan kulit dengan mempercepatkan proses penuaan.

Jika vitamin B, maka peredaran darah tidak dapat berjalan lancar sehingga mempengaruhi kulit seperti munculnya jerawat dan kulit kering.

3. Vitamin C

Vitamin C diperlukan tubuh untuk menjaga dan membina struktur kolagen di dalam tubuh.

Selain itu,vitamin C juga berperanan sebagai antioksidan yang dapat membunuh radikal bebas di dalam tubuh. Apabila tubuh kekurangan Vitamin C, daya tahan tubuh akan menurun dan boleh menyebabkan badan kerap sakit.

4. Vitamin E

Vitamin E berfungsi sebagai antioksidan yang dapat menlambatkan penuaan pada kulit. Kesihatan kulit akan terganggu ketika badan kekurangan vitamin E.

Untuk keseimbangan dan kesihatan tubuh, akan lebih baik apabila badan mengambil suplemen yang mengandung beberapa jenis vitamin, dibandingkan suplemen dengan satu jenis vitamin saja lebih-lebih lagi vitamin E

5. Zinc

Zink merupakan mineral yang diperlukan di dalam tubuh untuk membantu menjaga kesihatan kulit, rambut, kuku dan lain-lain. Bila tubuh kekurangan zink, maka ianya menjadi penyebab kulit menjadi kasar dan menjadi tidak sihat.

Tubuh badan tidak akan kekurangan zink apabila anda memiliki pola makan yang sihat dan seimbang. Anda akan kekurangan zink jika pola pemakanan yang diamalkan adalah tidak sihat, melakukan diet yang ekstrim tanpa panduan dari doktor atau ahli nutrisi, serta suka minum minuman beralkohol.

6. Asid Lemak

Tubuh manusia memiliki keterbatasan dalam menghasilkan asid lemak esensial, padahal zat ini diperlukan untuk melancarkan metabolisme di dalam tubuh. Asid lemak esensial ini tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh anda.

Asid lemak esensial ini terbagi menjadi 2 bahagian, iaitu Asid Lemak Omega 3 dan Asid Lemak Omega 6. Sumber penting asid lemak omega 3 adalah ikan laut, terutama pada minyak ikan. Selain itu, juga dapat diperoleh dari sayuran atau haiwan. Sedangkan untuk asam lemak omega 6, bisa Anda dapatkan dari minyak sayuran dan lemak tepu haiwan.

Jika tubuh anda kekurangan asidlemak esensial ini, maka sel-sel di dalam tubuh tidak mampu bekerja secara optimum sehingga kulit menjadi kasar dan tidak sihat..

7. Isoflavanoid Soya

Isoflavon yang terdapat dari kacang soya boleh melindungi tubuh dari zat beracun. Dengan struktur kimia yang hampir sama dengan estrogen, isoflavon berfungsi menciptakan asid dan hyaluronic yang dapat menjaga kekenyalan dan elastisitas kulit.

Walaupun struktur kimia dari isoflavon mirip dengan estrogen, isoflavon ini lebih mudah dicerna di dalam tubuh sebagai nutrisi. Jadi, untuk kesihatan kulit tubuh anda, adalah lebih baik apabila mengambil makanan atau minuman yang mengandung isoflavon dibandingkan dengan estrogen.

Sekiranya anda ingin memiliki kulit sihat dan cantik, anda disarankan untuk melengkapkan keperluan vitamin-vitamin berkenaan secara konsisten di dalam diet harian anda.
Continue Reading

Tuesday, 2 October 2018

Promosi Oktober 2018

Selamat datang Oktober 2018. 

Bulan baru, semangat juga baru. Semoga anda semua bersemangat juga.

Pada bulan baru ini, Shaklee betul-betul jadikan Oktober anda sebagai Tragedi Oktober. 

Pada bulan ini, syarikat sediakan empat tawaran promosi hebat untuk dinikmati bersama.

1) PROMOSI SET PENJAGAAN KULIT YOUTH

Shaklee sediakan tiga set penjagaan kulit untuk dinikmati oleh anda dengan harga yang berbaloi.

a) Set Permulaan / Starter Set - Harga : RM850.00
Starter Set Youth terdiri daripada 3 item asas iaitu:-
🌸 Luminous Gel Oil Cleanser
🌸 Age Defense Moisterizer (SPF 50)
🌸 Perfecting Skin Toner
🌸 Advance Renewal Night Cream - Light or Rich ( mana-mana satu)


b) Renew And Maintain Set - Harga : RM1,262.50
Terdiri daripada 4 item asas iaitu:-
🌸 Luminous Gel Oil Cleanser
🌸 Age Defense Moisterizer (SPF 50)
🌸 Perfecting Skin Toner
🌸Youth Activating SerumAdvance Renewal Night Cream - Light or Rich ( mana-mana satu)


a) Intensive Treatment & Repair Set - Harga : RM1,675.00
Starter Set Youth terdiri daripada 3 item asas iaitu:-
🌸 Luminous Gel Oil Cleanser
🌸 Age Defense Moisterizer (SPF 50)
🌸 Perfecting Skin Toner
🌸 Youth Activating Serum
🌸 Radiance C & EAdvance Renewal Night Cream - Light or Rich ( mana-mana satu)


Tragedi Oktober apabila Shaklee menyediakan tawaran hebat dengan pembelian setiap tiga set berkenaan.

Apa yang Shaklee tawarkan?

Dengan pembelian mana-mana set berkenaan, anda layak mendapat YOUTH Carry All Travel Bag yang super cantik.


2) YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

Memperkenalkan produk baru Youth iaitu krim mata yang membantu masalah mata panda anda.
Didatangkan bersama dengan Youth Restoring Eye Treatment Leaflet

Harga: RM243.75


3)PROMOSI SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

Memang menjadi Tragedi Oktober betul. Shaklee betul-betul ingin mencantikan dan menyihatkan kulit para pencintanya.

Dapatkan 5% diskaun dengan setiap pembelian 3 botol Sustained Release Vitamin C.

Harga Normal: RM97.00 (1 botol)

Harga 5% Diskaun: RM277.86 (3 botol)

Penjimatan: RM13.00+


4) PROMOSI REAL MEN SET

Sesuai dengan kemunculan kembali Zinc Plus Shaklee, syarikat sediakan promosi set khas untuk lelaki hebat.

🌹 Zinc Plus
🌹 Omega Guard
🌹 Coq-trol
🌹 Vita-E Complex

Harga: RM497.50



Suka kan dengan promosi Shaklee bulan ini? Betul-betul memberikan kita Tragedi Oktober.

Semua nak rebut rasanya. Lebih-lebih lagi produk yang baru muncul semula tu.

Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut berhubung promosi ini, boleh hubungi yat ye.
Continue Reading

Sunday, 30 September 2018

Friday, 21 September 2018

Shaklee Meraikan Hari Malaysia

Pengumuman..pengumuman..

Berita baik untuk anda pengguna Shaklee dan juga bakal pengguna Shaklee

Shaklee akan meraikan Hari Malaysia dengan mengadakan Hari Karnival. Penuh dengan aktiviti yang menyeronokan seperti Lucky Draw dan juga Promosi Vivix.

Ada juga Free Gift bagi yang berdaftar sebagai Ahli Shaklee.

Bila tu??


Satu hari sahaja.


22 September 2018 jam 10.00pagi hingga 7.00 malam di HQ Shaklee dan semua Branch Shaklee


Jom cekyat kongsi lebih terperinci dengan anda ye.

1. PERCUMA PAYUNG YOUTH EKSLUSIF


Bagi setiap pembelian 200uv dalam satu resit, anda telah automatik bergelar Ahli Shaklee dan layak mendapat Payung YOUTH Ekslusif dengan PERCUMA.

Di samping itu, anda juga layak untuk mendapat cabutan bertuah


2. CABUTAN BERTUAH / LUCKY DRAW


Dengan setiap pembelian minimum 200uv dalam satu resit, anda layak mendapat cabutan bertuah.


Antara hadiah yang bakal dimenangi dalam cabutan bertuah ialah:-

  • Vivix
  • Lecithin
  • Sustained Release Vitamin C
  • Youth
  • Youth Exclusive Wrislet
  • Shaklee Salad Container

3. PROMOSI VIVIX


Beli 6 Vivix - Percuma 1

Beli 2 Vivix - Dapat 5% Diskaun



Cekyat kongsi juga poster penuh untuk makluman anda ye. Untuk mendapatkan Shaklee pada harga promosi esok, boleh hubungi cekyat.


Cekyat Shaklee 
Pengedar Shaklee Berdaftar sejak 2012 
019.397.9157 
COD Kapar.Klang.Shah Alam 
Pengeposan Seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, 19 September 2018

Teknik Mermet Atau Perah Susu Dengan Tangan Sangat Susah?

Haa.. entry ni cekyat nak kongsi berkaitan Teknik Mermet memandangkan cekyat sekrang ini sedang melalui proses ini. 

Sebenarnya, teknik ini sangat penting bagi ibu-ibu yang berhasrat untuk menyediakan stok susu badan kepada so comel. Teknik ini sangat berguna kepada ibu-ibu bila berada dalam situasi:- 

1. Pam susu elektrik ibu-ibu rosak secara tiba-tiba (Inilah situasi cekyat sekarang ini) 

2. Untuk mengosongkan payudara dengen lebih efektif. 

3. Salah satu cara untuk mengosongkan payudara dengan sempurna. 

Kenapa cekyat tekankan perkataan “mengosongkan” payudara? Ini kerana kegagalan ibu-ibu untuk mengosongkan payudara disaat susu sudah penuh boleh menyumbang kepada punca susu berkurangan pada masa hadapan. 

Jadi ibu-ibu perlu lebih waspada dalam bab ini ye. 

Apakah Teknik Mermet? 


Teknik mermet merupakan salah satu teknik “old school” yang telah lama wujud sebelum adanya pam susu moden.Teknik mermet adalah cara alternative ibu-ibu untuk memerah susu menggunakan tangan anda tanpa bantuan pam susu moden. 

Tips sebelum melakukan Teknik Mermet. 


1. Duduk dalam postur yang selesa. Lebih baik ibu-ibu bersandar di dinding. 

2. Lapangkan fikiran . Atau cuba fikirkan kaletah simanja 

3. Ransang /gentel puting dengan lembut 

4. Bila terasa putting mengeras dan air susu ingin keluar, maka cepat-cepatlah laksanakan Teknik Mermet. 

Langkah-langkah melaksanakan Teknik Mermet dengan mudah. 


1. Pastikan tangan ibu-ibu berada dalam keadaan bersih. Duduk dalam keadaan postur tubuh yang selesa 

2. Letakan ibu jari diatas payudara (sekitar aerola) dan jari-jari yang lain dibahagian bawah untuk mengampu payudara. Bentukan seperti huruf 'C' ye.

3. Tekan payudara dengan ibu jari dan jari-jari yang lain ke belakang iaitu ke arah dada 

4. Mulakan memerah dengan menekan ibu jari dan 2-3 jari yang lain serentak. Lepaskan dan ulang semula beberpa kali sehingga susu keluar 

Ulang beberapa kali mengikut bulatan di sekeliling areola sehingga semua bahagian payudara telah dikosongkan, iaitu aliran keluar susu telah berhenti. 

Ulangi langkah yang sama pada payudara yang sebelah lagi. 

Ibu juga boleh mengulangi kaedah ini bergilir-gilir antara kedua-dua belah payudara sekiranya perlu. 

Gambar diatas menujukan teknik mermet yang BETUL. Gambar dibawah menunjukan teknik yang SALAH

Pantang larang Teknik Mermet yang perlu ibu-ibu tahu. 

  • Jangan picit puting payudara. Ini akan menyebabkan lebam 
  • Jangan tarik puting kerana ia boleh merosakkan tisu payudara 
  • Jangan geselkan tangan anda ke payudara kerana boleh menyebabkan melecet 

Teknik Mermet ni hanya memerlukan 20-30 minit sahaja. Perah setiap sebelah payudara selama 7-10 minit dan rehat sekejap.Ulang lagi teknik ini sehingga payudara betul betul kosong. 

Tips untuk memperbanyakan susu ketika Teknik Mermet ini dilakukan ialah ‘rehat sekejap’ Ketika mode ‘rehat sekejap’ ini ibu-ibu boleh lakukan rutin urutan payudara dari atas kebawah. (menuju aerola) 

Teknik Mermet ini tidak lah payah atau susah sangat. Masa mula-mula cekyat buat Teknik Mermet ini cekyat terus dapat 6oz dalam masa setengah jam. Terasa macam telah mencapai satu kejayaan yang besar. Hehe 

Jangan stress dan jangan paksa susu keluar. 

Jika kali pertama anda melaksanakan Teknik Mermet ini hasilnya kurang memberangsangkan, itu adalah perkara normal. 

Bila dah selalu praktis, in sha Allah ianya menjadi mudah dan senang sahaja untuk mendapatkan hasil yang penuh botol. 

Cekyat Shaklee
Pengedar Shaklee Berdaftar sejak 2012
019.397.9157
COD Kapar.Klang.Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia
Continue Reading

Saturday, 8 September 2018

Produk Shaklee Selamat Atau Tidak?

Shaklee percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Kisah Shaklee bermula sekitar 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Hari ini, Shaklee merupakan syarikat pemakanan semulajadi #1 di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.


ADAKAH PRODUK SHAKLEE SELAMAT?

Shaklee dikenali sebagai satu syarikat yang menjalankan pelbagai kajian dan ujian bagi memastikan produk yang dihasilkan Sentiasa Selamat.

Antaranya ialah:-
  • Lebih USD 250 juta telah Shaklee laburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.
  • Setiap tahun, Shaklee menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk, serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan.
  • Shaklee hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.
  • Produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapat di dalam produk pesaing.
  • Shaklee bekerjasama dengan Ahli Toksikologi untuk mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan Shaklee sentiasa mengemaskini senarai ini untuk memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk.

TANPA Bahan Tiruan:

TIADA Perisa Tiruan
TIADA Pemanis Tiruan
TIADA Pengawet Tiruan
TIADA Pewarna
TIADA MSG
TIADA Lemak Trans

TANPA Bahan Kimia:
TIADA Paraben
TIADA Bisfenol-A
TIADA Dakwat Toksik
TIADA Peluntur Klorin
TIADA Formaldehid
TIADA Natrium Hidroksida


ADAKAH PRODUK SHAKLEE MEMPUNYAI KAJIAN?

Para saintis Shaklee sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.

PERTAMA: LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KAJIAN SAINTIFIK DITERBITKAN
Produk kami disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.


KEDUA: KAJIAN TELOMERE
Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama berbanding pengguna sihat tanpa suplemen.


KETIGA: PATEN SHAKLEE
Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten..


KEEMPAT: SISTEM PELEPASAN BERPATEN
Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.


Dr. Forrest C. Shaklee Global Innovation Center memiliki peralatan saintifik yang moden dan termaju untuk memastikan produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri untuk ketulenan dan keselamatan produk. Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji di dalam kemudahan ini menggunakan fungsi R&D, termasuk penyelidikan pemakanan dan nutrisi, pembangunan bahan dan ramuan, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti, dan kawalan kualiti. Dengan adanya kemudahan ini, Shaklee kini mempunyai lebih daripada 60 Saintis yang berpusat di perbandaran Pleasanton.

"Inovasi dan sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di Shaklee. Pusat inovasi ini adalah satu langkah lagi sebagai pelaburan berterusan kami di masa hadapan, dengan matlamat terunggul untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat." - ROGER BARNETT, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation.


ADAKAH PRODUK SHAKLEE BERKESAN


Landmark Study: Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee

Satu Kajian Penanda Aras

Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee adalah kajian perintis tentang penggunaan suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa: mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil multivitamin jenama lain atau tidak mengambil makanan tambahan sama sekali.

Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee (Shaklee Dietary Supplement Study) adalah kajian bebas oleh University of California, Berkeley, ke atas corak penggunaan, status kesihatan dan nutrisi pengguna jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan. Kajian rentas-silang ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, jurnal saintifik ulasan-sejawat atas talian pada Oktober 24, 2007. Sila klik 

Hasil kajian ini membantu mengesahkan apa yang telah kami di Shaklee tegaskan selama ini.

  • Pendekatan gaya hidup sihat jangka panjang Shaklee merangkumi pilihan pemakanan bijak dari segi pemakanan seharian dan suplemen, serta bersenam untuk mencapai dan mengekalkan berat yang sihat ternyata akan menyokong kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.
  • Dan kami mahu anda memastikan bahawa gaya hidup sihat anda turut merangkumi diet yang bijak, pengambilan suplemen, dan strategi senaman semasa anda berusaha untuk mencapai kesihatan yang optimum.

... dan keputusannya amat mengagumkan!

  • Tahap Nutrien Darah yang Baik
  • Penanda Bio Utama Kesihatan Jantung yang Baik
  • Kekerapan Penyakit Lebih Rendah
  • Tahap Selamat Vitamin D dan Zat Besi

PENGGUNA SUPPLEMENT SHAKLEE MEMPUNYAI:

  • Risiko Penyakit Jantung Lebih Rendah
  • 11% Nisbah Kolesterol Lebih Rendah
  • 33% Tahap Trigliserida Lebih Rendah
  • Penyakit Berkaitan Otak dan Jantung Lebih Rendah
  • 36% Tahap Homosisteina Lebih Rendah
  • Risiko Penyakit Jantung, Kanser, Kencing Manis Lebih Rendah
  • 59% Tahap Protein Reaktif-C Lebih Rendah
  • 39% Risiko Peningkatan Tekanan Darah Lebih Rendah
  • 73% Risiko Kencing Manis Lebih Rendah

kredit sumber: SINI
Continue Reading

Monday, 3 September 2018

Promo September 2018


Bulan ini bulan paling best yang Shaklee tawarkan. Empat (4) item sekaligus menjadi item promosi.

1. Promosi Ostematrix Shaklee

Shaklee tawarkan promosi untuk item kesukaan ramai ini dengan 5% diskaun bagi setiap 3 botol pembelian.

Anda mendapat penjimatan harga runcit sebanyak RM174.56.



Untuk lebih penjimatan, anda boleh mendaftar sebagai Ahli Shaklee

2. Promosi Skincare Youth Shaklee

Shaklee dengan baik hati dan murah hati melanjutkan promo untuk skincare terbaik masa kini, iaitu skincare Youth Shaklee yang telah menjalani 8 tahun kajian sebelum di keluarkan kepada umum.

Setiap pembelian Youth Shaklee semasa promosi sedang berlangsung ini layak untuk memiliki 1 unit Facial Clean Devise For FREE.






Facial Cleanse Device yang banyak fungsinya selain menanggalkan makeup di muka. Malah ia sesuai untuk digunakan untuk mengurut dan menanggalkan kulit mati pada badan.

3. Promosi Set Shaklee Baby

Okay, ini lagi satu (1) item hot Shaklee pada tahun ini. Jadi, Shaklee melanjutkan promosi set Shaklee Baby dengan BELI 1 PERCUMA 1 pada harga cuma RM360.00 sahaja.


Best kan??

4. Promosi Set Prenatal

Promosi terakhir yang sangat laku keras ialah Set Prenatal Shaklee. Set ini sangat membantu ibu dan ayah yang ingin mendapatkan zuriat. 


Selain itu, set ini dapat membantu perjalanan kehamilan dan penyusuan juga.
Continue Reading

Saturday, 11 August 2018

Chewable C Plus Shaklee

Hai semua..

Ada berita gembira untuk cekyat kongsi dengan anda semua. 

Taraaa.... kemunculan kembali Chewable Vitamin C Plus setelah sekian lama menghilang. Tetapi dengan nama baru iaitu Chewable C Plus Shaklee.


Alhamdulillah, selepas setahun menghilang ia muncul kembali dengan formulasi baru yang lebih efektif untuk kegunaan semua.

Kalau sebelum ini ianya lebih digemari anak-anak, tetapi dengan formulasi baru ini Chewable Vita C Plus ini akan menjadi kegemaran semua peringkat usia. Daripada ibu, bapa dan anak-anak.


90 tablet setiap botol hanya dengan harga RM52.00 sahaja dengan penggunaan sehingga 3bulan. Memang sangat berbaloi untuk dimiliki oleh setiap rumah, lebih-lebih lagi sekiranya anda mempunyai anak-anak yang sedang membesar.

Berminat untuk mencuba Chewable C Plus ini, anda boleh hubungi:-

Cekyat Shaklee
Pengedar Shaklee Berdaftar sejak 2012
019.397.9157
COD Kapar.Klang.Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, 1 August 2018

Fakta Menarik Individu Lahir Bulan Ogos

Welcome back to me..

Setelah berbulan-bulan membiarkan blog ni bersawang.

Post pertama cekyat mulakan dengan OGOS ye.

Kenapa Ogos? Sebabnya ini bulan kelahiran cekyat. Juga bulan kelahiran puteri kami nan sorang itu, Hanania Auji.

Hasil kajian DMFK (Dato Fadilah Kamsah) selama 25 tahun menemui:-
  1. suka berlawak
  2. mudah tertawan kepadanya
  3. sopan santun dan caring terhadap org lain
  4. berani dan tidak tahu takut
  5. orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan
  6. pandai pujuk org lain
  7. terlalu pemurah & bersikap ego
  8. nilai harga diri yg sangat tinggi
  9. dahagakan pujian
  10. semangat juang yg luar biasa
  11. cepat marah & mudah mengamuk
  12. mudah marah apabila cakapnya dilawan
  13. sangat cemburu
  14. daya pemerhatian yg tajam & teliti
  15. cepat berfikir
  16. fikiran yg berdikari
  17. suka memimpin & dipimpin
  18. sifat suka berangan
  19. berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat
  20. sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk
  21. cepat apabila ditimpa penyakit
  22. belajar utk relax
  23. sikap kelam kabut
  24. romantik ,pengasih,penyayang
  25. suka mencari kawan

Ada benarkah ini? :-)

Tapi yang no 18 tu macam kena je kat batang hidung ni. hehe

Siapa yang lahir bulan Ogos, cuba komen. Boleh kita kenal kenal juga.

Cekyat lahir 16 Ogos tahun RAHSIA.. hihi

So, kepada rakan-rakan yang lahir bulan Ogos cekyat ucapkan :-


Cekyat Shaklee
Pengedar Shaklee Berdaftar sejak 2012
019.397.9157
COD Kapar.Klang.Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia
Continue Reading