Thursday, 14 December 2017

Shaklee Baby: Produk Rebutan Ramai

Sejak ada baby Auji ni, selalu cekyat servey produk bayi yang natural dan mesra alam. Yang sesuai untuk kulit lembut baby yang sangat-sangat comel tu.

Dan, alhamdulillah bila Shaklee sudah ada produk bayi yang dikenali sebagai Set Shaklee Baby. Ini produk baru tau. Masa zaman Darwish, produk ni belum ada lagi. Tapi 3 tahun kemudian semasa zaman baby Auji, Shaklee dah keluarkan Set Shaklee Baby ni.



Apa yang best tentang Set Shaklee Baby ini ialah, ianya mengandungi 3 item dalam 1 set:-

💟Gentle Wash
💟Soothing Lotion
💟Massage Oil


Apa kelebihan produk ini yang membuatkan ianya menjadi rebutan ramai ibu bapa?
Diantaranya ialah:-
1.Produk ini diformulasi TANPA 7 bahan yang memurdarat pada bayi kita
2. Ia telah dihasilkan dari bahan semula jadi dan organik dan diuji secara klinikal + pakar pediatrik


Jom kenali setiap satu item di dalam set Shaklee Baby ini.

Set Shaklee Baby ni telah launch pada penghujung November 2017 ye. Cuma cekyat je lambat nak update kat sini.

Harga??

Owh ye, lupa pula nak bagitau harga nya. Set Shaklee Baby ini tahan lama penggunaannya tau. Sebab ianya dalam bentuk liquid yang pekat, jadi hanya beberapa titik sahaja sudah memadai. Menjimatkan tak?

Harga Runcit 1 Set Shaklee Baby ini ialah RM381.60. Untuk masa sekarang ini, Shaklee menghargai anda dengan memberikan FREE travelling toileteries bag + FREE tuala mikrofiber yang sangat gebu bagi setiap pembelian Set Shaklee Baby.

 

Sekiranya, anda nak Set Shaklee Baby dengan harga lagi murah dan menjimatkan wang anda, Cekyat boleh bantu anda dengan hanya register sebagai ahli shaklee sahaja. Penjimatan bagi setiap produk antara 10-15%. Belum masuk lagi cash rebate atau dikenali sebagai bonus.

Baca di sini untuk info lebih lanjut:-
  1. Harga Murah & Jimat dengan menjadi Ahli Shaklee
Lets booking and make payment now!!

Cekyat Shaklee
Pengedar Shaklee Berdaftar sejak 2012
019.397.9157
COD Kapar.Klang.Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia 
Continue Reading

Wednesday, 6 December 2017

Durian Crepe Sebagai Pemanis Mulut

Hai semua.. Dah makan tengahari ke?

Cekyat baru sahaja selesai makan nasi lemak sejemput dengan pemanis mulut durian crepe. Waa, bukan main lagi kan pemanis mulut cekyat.

Alkisahnya, hari ini cekyat chair meeting untuk department dan ada la makanan dari pagi sehingga tengahari iaitu nasi lemak. Diea 'eat clean' cekyat sejak minggu lepas dah kelaut dek kerana bau nasi lemak yang sedap dan ikan bilis goreng bersama tempe yang rangup itu.

Tapi, cekyat kena cover balik la. Jangan makan bersenduk-senduk nasi lemak tu. Cukup untuk satu senduk atau satu genggam nasi sahaja bersama sebiji telur mata. Eat clean kan maksudnya diet yang makan, bukan diet SKIP makan. (nak tutup rasa bersalah dihati tau..hehe)

Selesai makan nasi lemak, sampai la pula durian crepe yang di order semalam. Sebenarnya untuk kakak cekyat yang nak datang rumah, tapi last minute cancel kedatangannya maka jadi la hak milik kami anak beranak.

Bila tengok kawan-kawan ofis dok 'ngap', uihhh tak tahan tau. Teruslah potong suku untuk dimakan bersama kawan-kawan. Allah, sedap sungguh rasanya.

Komen cekyat:
  1. Rasa durian yang cukup. Sendawa pun boleh rasa tau durian tu.
  2. Crepe / kulitnya yang lembut.
  3. Cream didalam yang cair dimulut
  4. Harga yang munasabah. Murah dan berbaloi tau. Cuma RM25.00 sahaja sebekas.
  5. Hanya manis-manis buah dan sangat sesuai untuk kekanak riang (feverret anak-anak cekyat tau)
Anda nak rasa ke? Hubungi no fon yang tertera tau, tapi ini cuma untuk orang di sekitar KLANG dan SHAH ALAM sahaja. Cuba tanya ada tak servis COD dari pembuat durian crepe ni. Sebab cekyat punya ni beli ramai-ramai dan ada kawan yang pergi ambil dengan ownernya.

Lepas makan nasi lemak dan durian crepe ni, sudah pasti cekyat akan telan Alfafa Complex Shaklee dan Garlic Complex Shaklee untuk proses detox. Makan yang high callory kan. Kena la buang terus. Alfafa Complex Shaklee bukan sahaja ejen detox tapi juga sebagai "milk booster" cekyat yang sedang menyusukan anak perempuan berusia 3 bulan.
Continue Reading

Tuesday, 5 December 2017

Promo Disember 2017: Beli 6 Percuma 1

Baru-baru ini ada pertanyaan daripada pengguna tegar Shaklee berhubung promo beli 6 percuma 1. Katanya, dah lama tak dengar Shaklee buat promo macam tu.

Ni cekyat nak khabarkan la ye.

Sempena bulan ini, Shaklee sediakan promo beli 6 percuma 1 tu tau. Murah ya amat yee. Tapi bukan semua produk, cuma untuk produk hebat kegilaan ramai ni sahaja.

Ya betul. Promo beli 6 percuma 1 ini hanya untuk Vivix Shaklee sahaja untuk Disember ini.

 
Katakan anda nak 2 botol sahaja, pun boleh. Masih lagi dapat diskaun tau.
Beli 2 botol Vivix Shaklee, anda layak dapat 5 % potongan harga. Masih menjimatkan tau.
Apa lagi, rebutlah peluang keemasan ini sekarang sementara harga promo ini.

Sekiranya, anda nak Vivix Shaklee dengan harga lagi murah dan menjimatkan wang anda, Cekyat boleh bantu anda dengan hanya register sebagai ahli shaklee sahaja. Penjimatan bagi setiap produk antara 10-15%. Belum masuk lagi cash rebate atau dikenali sebagai bonus.
Lets booking and make payment now!!

Cekyat Shaklee
Pengedar Shaklee Berdaftar sejak 2012
019.397.9157
COD Kapar.Klang.Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia
Continue Reading

Sunday, 3 December 2017

Steamboat Murah Di Klang: Captain Steamboat

Hai semua..

Cekyat nak kongsi dengan anda semua yang mencintai sesangat steamboat. Nak dijadikan cerita, hujung minggu kali ini lebih meriah disebabkan adanya ibu dan bapa mertua cekyat. Katanya nak datang tengok cucu-cucu sempena cuti sekolah.

Jadi, sempena kehadiran orang tua ni kami suami isteri mengambil keputusan untuk bawa mereka menikmati 'lauk pauk' makan sampai lebam. Makanya, bermula la pencarian lokasi paling menarik, murah dan sedap di Kapar untuk menu steamboat ni.

Hasil pencarian kami dengan mr.google, kami sepakat untuk mencuba steamboat di 'The Captain: Steamboat & Grill' setelah diracuni oleh blog ini. Seriusssly, memang kami teracun. Sudahnya, memang mendapat laa. En.Suami singgah sekejap petang tu di restoren berkenaan untuk buat tempahan. Kalau tak buat tempahan, gamaknya tak ada meja kot untuk kami. Ramai sangat pelanggannya.

Okeh, sini cekyat kongsi details restoren steamboat ni ye.

Lokasi: 
Lot 2658,, Persiaran Hamzah Alang, Meru, 41050 Klang, Selangor
(019-235 4796)
 
Harga: 
Dewasa: RM25.00
Kanak-Kanak: RM10.00 (Bawah 7 tahun dikira PERCUMA)
Warga Emas: RM15.00 

Cekyat pergi malam tu 2 dewasa, 2 kanak-kanak bawah 7 tahun dan 2 warga emas. Jumlah keseluruhan cuma RM80.00 untuk makan sampai lebam. Harga memang murah dan berpatutan bagio cekyat. Makan sampai lebam dengan harga murah camni, siapa la nak tolak kan? :-)

Masa kami sampai lebih kurang jam 9.00 malam, restoren ni sudah penuh. Dan di meja-meja yang kosong telah ada sticky note kuning yang menandakan 'RESERVE'. Nampak tak kat situ, betapa restoren ni menjadi pilihan ramai.

Pendapat cekyat


1. Lokasi ditepi jalan utama memudahkan para pelanggan 'nampak' or jumpa restoren berkenaan. Tapak parking yng luas turut disediakan bersebelahan kedai.

2. Pelbagai jenis lauk pauk steamboat ada. Seperti fish ball, mushroom ball, fish cake dan banyak lagi la. Yang bentuk-bentuk macam bintang / angry bird tu pun ada.

3. Udang, sotong, ayam & kambing perap jua ada. Yang paling best, saiz udang tu aak besar la bai cekyat. Sedap dimakan. Terasa isi udang tu. Sotong pun sama.

4. Kuah steamaboat ada dua jenis. Sup dan tomyam. Kami cuba kedua-duanya, tapi kami lebih prefer kuah sup. Secukup rasa dan bahan sup. Untuk kuah tomyam, perlu upgrade lagi dari segi bahan dan rasa.

5. Menu berat lain yang sangat banyak pilihan. Masa 'rombongan' cekyat ni, ada nasi lemak, bihun goreng, mee goreng, telur rebus, ayam goreng dan macam-macam lagi. Bubur kacang pun ada. Sedap sangat.

6. Yang paling menarik ialah tuan punya restoren sediakan menu kesukaan kekanak. Ada ais krim, ais krim malaysia dan pop corn warna warni. Memang ini lah yang diulang-ulang tambah oleh abang dan adik. Sedap katanya diorang.

7. Ada toilet yang bersih untuk kegunaan pelanggan. Iya laa kan, makan steamboat ni jenis makan sampai lebam dan jenis lama duduk habiskan makanan kan?. Kalau nak membuang macamana? Alhamdulillah, disediakan dengan kondisi yang bagus.

8. Fast service. Kuah dah habis, minta tambah kuah, cepat je staf diorang datang.

Ini pendapat cekyat je tau. Sebagai pelanggan yang telah merasai makanan dan service di situ. Memang tip top. Padan dengan harga yang murah.

Tapi, hari ISNIN restoren ni tutup tauuu... Jangan pergi pula. hehe

Sila laa layan gambar kitorang yang lebih kurang sama je gayanya. cameraman dah lapor, ini laa hasilnya.. haha

Yang penting, sikecil Auji lena sangat-sangat walaupun suasana bising ya amat :-)




Continue Reading