Friday, 21 February 2014

Testimoni Vitamin Slimming Shaklee ~ Daripada 68kg kepada 58kg

10 kg hilang berat badan... biar betul?????

haaaa..jangan nak wat mata terbeliak hokehhhhh..ni realiti ye... hanya berbekalkan semangat dan disiplin yang kuat serta vitamin semulajadi, beliau berjaya singkirkan 10kg berat nya...

Sila jelesssssss yeee !!!!!!.... hehehe

meh laa sama-sama kita hayati testimoni beliau ni...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Assalamualaikum kawan2

Testimonial diri sendiri.

Before: 66-68 kg
After: 58 kg


Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 - 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer.

Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe

TERIMA KASIH SHAKLEE 
kredit: Adeq Syamar


Tak percaya ye??? dah tengok gambar kan?? SEBELUM dan SELEPAS.. any comment?? hehehe

Anda nak juga vitamin yang Syamar amalkan ni?? Boleh je..PM or Whats App yat ye.. Kena laju-laju tau sebab HERBALAX ni adanya sekejap-sekejap je..cepat sangat OUT OF STOCK...

Alhamdulillah, yat punye stock ada banyak ni... PM or Whats App laju-laju tau...

Untuk pertanyaan lanjut atau order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Continue Reading

Tips Untuk Bibir Kering Dan Mengelupas

Lately ni yat perasan bibir yat makin pecah..mengelupas dan kering. Mungkin atas faktor cuaca juga kot. Cuaca sekarang kan panas melampau..sampai ke malam pulak tu..bukak kipas no 5 pun tak rasa sangat... betul tak???

So, bila bibir dah kering, mula laa tangan tu gatal..nak kopek kan kulit kering tu..ye tak?? Dok diam-diam, tariknye kulit kering tu..sudahnye, berdarah... mmmm, tu lagi laa payah nak elok kan???

Sebelum ni yat seting ada lip balm yang Mentholatum tu.. bila bibir rasa kering, terus cepat-cepat sapu.. tapi skang ni tak de lagi...hehehe

Bibir kering, pecah dan mengelupas biasanya dikaitkan dengan kekurangan air, namun air tidak semestinya penyebab bibir kering, pecah dan mengelupas. Sebab kalau nak diikutkan yat ni memang pencinta tegar air kosong tau..hehehe


Salah satu penyebab bibir kering dan pecah ialah kerana kekurangan vitamin-vitamin dan mineral di bawah:

- kurang vitamin B terutama asid folik dan riboflavin
- kurang vitamin C
- kurang vitamin E
- kurang zat besi

Jadi, apa yang perlu dibuat??? Tips untuk menghadapi masalah ini :-

- Pastikan pengambilan air secukupnya (2L atau 8 gelas sehari sekiranya tidak mengambil supplement dan 3L sehari jika mengambil supplement).
- Menggunakan pelembab bibir yang mengandungi SPF 15 atau SPF 20 untuk melindungi bibir dari sinaran matahari.
- Mengambil vitamin Vitalea, B Complex, Vitamin C (ketiga-tiganya terkandung dalam set Total Family Wellness), dan juga Vitamin E.
- Mendapatkan tidur dan rehat yang cukup.
- Menjauhi rokok dan sebagainya.
- Kurangkan pengambilan ubat-ubatan, cubalah beralih kepada natural remedy.

kredit to: vitaminsemulajadi.com

Sekiranya anda menghadapi masalah yang sama seperti yang yat hadapi ini, boleh cuba tips yang yat kongsi tu ye. Dan yang paling terbaru yat try ialah letakkan Vit E pada lips sebagai masker. Memang akan rasa mcam berminyak, kasar je lips nye (sbb ada extract biji anggur) tapi kesannya SUPERB... ;-)

Kalau tak caye..sila laa try ye.. owhhh, tak ade Vit E???? Boleh dapatkan dengan yat dan susur galur yat jugak tau...nak tahu susur galur yat yang berdekatan anda, boleh KLIK sini..

Untuk pertanyaan lanjut atau order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.





Continue Reading

Thursday, 20 February 2014

♥♥ Testimoni terbaru Vivix Shaklee,Vitalea dan Herblax ♥♥

Hai semuaaa.... smoga sihat-sihat hendaknya ye...

Entry kali ni yat nak share pasal kegembiraan seorang anak yang berjaya membantu masalah kesihatan abahnya. Sape yang tak sayang abah kan?? hehehe

Macam yat sendiri, yat bagi ayah VIVIX untuk masalah kencing manis dia. Dan alhamdulillah, berita terkini masa balik kampung masa cuti raya Cina lepas, ayah bagitau doctor die da check yang ayah hampir 0 kencing manis. Alhamdulillah...nak baca cerita ayah yat, boleh tengok SINI ye... heheheh

Jom hayati kisah abah shikin ni plak.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Abah sy bakal berumur 57 tahun utk tahun ni. Memang ada darah tinggi. Kalau dah kena....memang muka naik merah2 dan pening. Kena banyak rehat dan tak boleh stress.

Sy bagi abah vitalea (sebab abah request nak mulitivitamin shj,malas nak makan banyak2 vitamin). So for a start, dia makan vitalea dulu dan sy nampak dia makin sihat sikit.

Sy minta dia ambil vivix juga sebab diserang lagi darah tinggi buat kali kedua. Yela anak mana yg sanggup nak tengok bapak sakit kan? Korang sanggup ke? Sy tak sanggup
Lepas dia ambil vivix semalam,hari ni nampak sihat! Syukur pada Mu Ya Allah

Kemudian abah sy ada sembelit sejak dulu lagi dan susah buang air besar. So sy bagi dia herblax utk “cuci perut” bagi senang lawas.
Mula2 sy minta dia ambil 2 biji dulu...tapi takda kesan...so sy sarankan ambik 4 biji terus (2x seminggu shj) lepas dia ambil herblax 4 biji...abah sy cakap dia membuang sampai 4x dalam satu hari! Bukan cirit birit tau....tapi membuang macam biasa dan dia rasa lega sgt.

So hingga saat ni,sy akan make sure abah sy ambil vitalea,herblax dan vivix (kongsi dgn mama sy). Ouh ye mama sy nampak semakin muda ok! Sampai sihat la dan mampu berjalan sekitar Jakarta utk shopping sakan...hehehe...

Satu family sy amalkan suplemen shaklee. Sy nak keluarga sy sentiasa sihat (dgn izinNya). Sebab kesihatan mereka takkan dapat dijual beli dgn barangan mewah berjenama.
Kesihatan NO 1.

"Kita berusaha. Allah yg menentukan"

Sy dah berikan yg terbaik utk keluarga sy.

Anda bila lagi?

--kredit: Ashikin Amir--
 

Anda yang berminat untuk 'menghadiahkan' parents anda supplement untuk kesihatan yang baik, boleh cuba Shaklee ye.. kalau tak nak pil yang banyak-banyak, boleh cuba Vivix. Shakleelovers panggil vivix ni tonik ajaib..hehehe

Sape yang dah rasa kesannya je yang tahu how it works..

Untuk pertanyaan lanjut atau order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Continue Reading

Tuesday, 11 February 2014

Paling Laris Ketika Ini

Assalamualaikum readerssss...

Alhamdulillah, kerana Promosi BELI 6 PERCUMA 1 Vita-Lea Iron Formula bulan ni, ramai yang rebut peluang untuk dapatkan Pakej Bersama Vitalea ni.

Antara yang menjadi pilihan Shakleelovers ialah:-

1) Set Kesihatan Optimum (Total Family Wellness) ---->> B COMPLEX + VITA C + VITA-LEA

2) Vitamin Cadangan Berpantang (Normal / Czer) ---->> B COMPLEX + VITA C + VITA-LEA + ZINC

3) Vitamin Cadangan Penyusuan
OPTION 1 --- FW + ALFAFA
OPTION 2 --- FW + ALFAFA + ESP + OSTEMATRIX
OPTION 3 --- FW + ALFAFA + OSTEMATRIX

4) Vitamin Cadangan Kehamilan
TRIMESTER I ---- FW + OSTEMATRIX
TRIMESTER II & III ---- FW + OSTEMATRIX + OMEGA GUARD

*** BOLEH ADD ON ESP

.
.
.
.
.
.
Anda sebagai ib-ibu dan wanita-wanita yang HEBAT, sila jangan lepaskan peluang keemasan ini. Ini ISTIMEWA untuk anda tau..

Menjaga kesihatan sambil mencantikan luaran dan dalaman anda dengan supplemet semulajadi, tiada siapa yang menolak kan??? hehehe

Mmmm..jangan lupa tau, HARGA all those 'SET' tu sangat-sangat menjimatkan dan berbaloi-baloi tau.. BUT cuma untuk FEBRUARI 2014 sahaja..hehehe
Untuk Info dan Order:

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com




Continue Reading

Tuesday, 4 February 2014

Tekanan Darah Rendah Semasa Hamil... atau HB Rendah!!

Haaaa..ni die pengalaman paling di takuti kalau masa mengandung..Masa pregnant kan Dasuki dulu, yat tergolong dalam golongan orang yang HB rendah..Selalu kena bebel ngan misi.. Habis tu nak wat camana??? i ni bukan suka pun makan sayur,,,..huhuhu

Masa tu tak kenal Shaklee lagi..then dok makan laaa Iron yang doc KK kasi..sudahnya, kena sembelit.. sampai laa dah bersalin, doc dtg check kt rumah pun masih HB rendah..fahaam-faham je laaa, darah dah banyak hilang kan masa proses bersalin tu..haaa, misi bagi lagi Iron tu..so, i pun makan laaaa...

Nak tahu ape jadi??? S.E.M.B.E.L.I.T!!!!!!!!!!!!!! Tapi bukan la nak negatif pada ubat dari KK tu,..may b tak sesuai dengan yat kot..hehehe

Sungguh tak mo lagi nanti jadi macam ni for the next..next..next baby...heheheh

Masa nak buat entry ni terbaca laaa pendapat seorang doktor berkaitan HB Rendah semasa kehamilan ni.. Jom hayati pendapat beliau..

**************************************

arini nk cerita sket pasal anemia aka kekurangan darah merah atau hemoglobin(Hb) yg selalu berlaku pd wanita hamil... sepanjang pengalaman saya menjadi seorang doktor, memang sgt2 ramai ibu2 kite yg mengalami masalah ini....tetapi ramai yg tidak tahu kepentingan mengekalkan paras Hb yg baik(>11g/dl) semasa mengandung, betul x??patient sy pun rmi xtau..tetapi bila ade kesempatan sy akan explain pd mrk satu persatu supaya ada kesedaran dlm diri untuk berusaha menaikkan paras Hb...

sbnrnya kebanyakan ibu mengandung mengalami kekurangan zat besi yg sgt penting untuk pembentukan Hb ini....dan kekurangan itu berpunca dr NUTRIEN seharian yg diambil yg kurang mengandungi zat besi.

APA KEPENTINGAN HEMOGLOBIN SEMASA HAMIL?


Ia penting untuk perkembangan bayi mengikut jangkamasa kandungan.

1. Kandungan kurang dari 5 bln (<20 minggu)

Pada masa ini bayi sedang melalui proses organogenesis i.e pembentukan organ2 seperti kepala, tangan, kaki, jantung, otak, dan anggota2 lain. Jika darah kurang pekat (<11g/dl), jika jantung tidak terbentuk dgn sempurna, bayi akan gugur. Jika jantung dpt dibentuk tetapi darah terlampau cair bayi mungkin hidup tetapi cacat(eg. tiada kaki & tangan dgn sempurna). Jika bayi sempurna sifat tetapi darah cair akan melambatkan pembentukan otak bayi, mungkin bayi akan selamat di lahirkan tetapi kurang pandai.

2. Kandungan 5 bulan ke 7 bulan (20-28minggu)

Ketika ini bayi kita telah sempurna pembentukan sifat dan anggota badan tetapi jika Hb terlalu kurang bayi tidak dapat berdenyut dengan baik dan akhirnya bayi boleh mati dalam kandungan.

3. Kandungan 7 bulan ke atas(28-40 minggu)

Sifat bayi telah sempurna dlm usia begini tetapi jantung bayi masih bergantung pada kepekatan darah (Hb). Jika Hb terlalu cair/rendah (<9g/dl), jantung tidak kuat dan ada risiko untuk bayi mati dalam kandungan. jika jantung mampu bertahan tetapi anggota badan lain dapat sedikit, bayi akan lebih kecil saiznya tetapi mungkin selamat dilahirkan.

Itu semua masalah untuk bayi...bagaimana pula kesannya pada ibu??

Jika Hb kurang, ibu akan cepat berasa letih, kadang2 akan mengalami sesak nafas, pening2 dan rasa nak pitam, jantung bergerak laju/rs berdebar2(palpitation).

Jika semasa mengandung atau semasa bersalin ada kehilangan darah, darah akan bertambah cair dan ini boleh membawa kepada kerosakan jantung, paru2, buah pinggang dan boleh membawa maut.

CARA TERBAIK MENINGKATKAN PARAS HEMOGLOBIN DLM DARAH?


Tips 1 :
--> makan hati ayam setiap hari samada goreng atau masak mengikut kesukaan

Tips 2 :
--> makan makanan laut, kerang, ikan bilis- boleh juga tetapi tidak secepat makan hati ayam untuk naikkan Hb

Tips 3 :
--> Makan pil/vitamin tambah darah(yg doktor selalu bagi tu) mengikut ape yg ditetapkan..perlu makan hari2...kenapa? sbb Hb akan bertambah 1g/dl jika kita makan vitamin selama 10-14 hari secara berterusan..

Tips 4 :
--> Jgn makan pil tambah darah dengan air susu (eg. teh susu, kopi susu etc) kerana ia akan mengurangkan penyerapan vitamin tersebut...(nanti penat2 jer kt makan tp rupanya x diserap dgn baik, Hb pun xnaik)

PESANAN :
MAKANLAH VITAMIN DGN BETUL HARI2, insyaallah Hb(kepekatan darah) ibu2 sekalian akan naik dgn cepat.... 

kredit SINI
**************************************
Saranan Dr.Haslinda adalah makan vitamin dengan betul hari-hari. Yesss, itu sebetulnya. Shaklee ada vitamin yang disarankan untuk masalah HB rendah iaitu VITA-LEA Iron Formula. Antara punca masalah HB rendah adalah kekurangan Iron (zat besi). Dan antara kandungan vita-lea pula adalah termasuk mineral ini, IRON (ZAT BESI)...sangat-sangat laa sesuai kan???
Mungkin sebab itulah vita-lea ini sesuai untuk mom to be yang menghadapi masalah HB rendah.



Keunikan Vita-Lea Iron Formula Shaklee?

  • Tablet disaluti spirulina, sangat larut dalam air dan mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan maximum di usus kecil
  • The best multivitamin dlm public interest thn 2000.
  • Ujian klinikal menunjukkan pengambilan vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sbnyk 65%
  • Disokong oleh 7 kajian klinikal
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel2 baru
  • Menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk.

Untuk Info dan Order:
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Monday, 3 February 2014

Promosi FEBRUARI 2014 ~ Vita-Lea Iron Formula

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah ini dan masih berpeluang untuk berkongsi berita gembira buat semua.

Bulan kedua di Tahun 2014, Shaklee berkongsi kegembiraan kesihatan dengan memberikan 'shakleelovers' item promosi terhangat iaitu VITA-LEA IRON FORMULA.

BUY 6 FREE 1: 120 tablets VITA-LEA IRON FORMULA

Vita-Lea Iron Formula di sarankan pengambilan cuma 1 biji sehari melainkan jikalau anda menghadapi masalah hB rendah atau tekanan darah rendah atau masalah kesihatan yang serius, anda disarankan mengambil 2 biji sehari.

Jadi, kalau mengambil 1 biji sehari, maknanya 1 botol akan bertahan sehingga 4 bulan. Jimat tak???? 1 botol untuk 4 bulan... 

Harga runcit / Normal price ialah RM88.75 (WM) dan RM93.75 (EM).... Tapi bulan ni Shaklee akan kasi harga lagi MURAH dari harga biasa. 

Nak tahu BERAPA MURAH, silaaaaaa laaa PM/WA yat ye...in sha allah anda akan berpuas hati.. AMIN

Untuk Info dan Order:

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Hemoglobin Dan Fungsi Iron

'Iron' (zat besi) elemen yang diperlukan dalam pembentukan darah. Kira-kira 70% 'iron' badan dijumpai dalam sel darah merah dikenali sebagai 'hemoglobin' dan di dalam sel otot dikenali sebagai 'myoglobin'.Hemoglobin diperlukan untuk memindahkan oksigen di dalam darah daripada paru-paru ke tisu badan. Myoglobin, dalam sel otot, menerima, menyimpan, mengangkut dan membebaskan oksigen.



Kira-kira 6 % 'iron' badan adalah komponen sesetengah protein, diperlukan untuk respirasi dan metabolisma tenaga dan sebagai komponen enzim yang terlibat dalam penghasilan kolagen dan beberapa 'neurotransmitter' (agen penghantar maklumat ke otak). 'Iron' juga diperlukan untuk sistem imunisasi untuk berfungsi dengan baik.

Kira-kira 25% 'iron' dalam badan disimpan sebagai ferritin, dijumpai dalam sel dan mengitari darah. Secara purata lelaki dewasa memiliki kira-kira 1,000 mg 'iron' simpanan (cukup untuk 3 tahun), di mana wanita secara purata memiliki hanya 300 mg (cukup untuk 6 bulan). Apabila pengambilan 'iron' melalui diet terlalu rendah, 'iron' simpanan turut akan berkurang (iron depletion) dan menurunkan aras hemoglobin. Kekurangan 'iron' berterusan dikenali 'iron-deficient erythropoiesis' dan semakin teruk penurunannya dikenali sebagai 'iron deficiency anemia'.

Kehilangan darah di atas sebab-sebab tertentu menyebabkan 'iron deficiency'. Bagi lelaki dan wanita postmenopaus , 'iron deficiency' selalunya menyebabkan kehilangan darah 'gastrointestinal' (sistem penghadaman/perut-usus). Bagi wanita yang didatangi haid, mereka memerlukan lebih 'iron' menggantikan darah dalam tempoh 'period' tersebut.

Bagi penderma darah, mereka akan kehilangan kira-kira 200 - 250 mg 'iron'. Semasa tempoh pertumbuhan bayi, kanak-kanak dan orang dewasa, keperluan 'iron' melebihi bekalannya dalam diet dan simpanan. 'Iron' hilang daripada tisu pertumbuhan semasa MENGANDUNG dan sewaktu pendarahan semasa MELAHIRKAN anak dan selepas kelahiran secara purata sebanyak 740 mg. Ibu MENYUSUKAN anak memerlukan kira-kira 0.5 - 1 mg sehari.


Keperluan 'Iron'

Aras 'iron' kita diperiksa sebelum mendermakan darah bagi menentukan adakah selamat kita berbuat demikian.'Iron' tidak boleh dibina oleh tubuh dan mesti diserap daripada apa yang kita makan. Dewasa memerlukan minimum 1.8 mg 'iron' sehari. Hanya kira-kira 10-30% 'iron' yang diambil itu diserap dan digunakan oleh badan.

Keperluan 'iron' harian boleh diambil melalui suplemen. Makanan tinggi vitamin C boleh membantu meningkatkan penyerapan iron.

Beberapa makanan yang kaya dengan iron:
  • Daging dan tenusu
  • Ayam
  • Hati (kecuali hati ikan)
  • Ikan
  • Sayuran hijau
  • Brokoli
  • Tomato
  • Jagung
  • Kobis
Sumber: UCSF Medical Centre

Apakah sumber Iron dari Shaklee???

Cadangan vitamin dari Shaklee yang bersumberkan Iron adalah multivitamin Shaklee yang dikenali sebagai Vita-Lea Iron Formula.

Vita-Lea menjadi pilihan ibu-ibu mengandung dan juga individu yang mengalami tekanan darah rendah dan juga masalah kesihatan yang lain. Multivitamin ini merupakan makanan tambahan yang paling ASAS bagi semua orang... 

Untuk pertanyaan lanjut atau order:- 

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com 
Continue Reading

Sunday, 2 February 2014

Sijil Halal Shaklee 2014

Baru-baru ni ramai yang mempertikaikan tentang keHALALan Shaklee kan??? Setakat ini, Shaklee adalah product halal yang di sahkan oleh Islamic Service Of America (ISA). ISA pula salah satu badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Untuk pengetahuan semua yang masih ragu-ragu tentang HALALnya Shaklee ni. Produk Shaklee di hasilkan dan dibungkus di USA sebelum diimport ke Malaysia. Oleh sebab itu, setiap produk ini perlu disahkan HALAL oleh badan pengeluar sijil yang diiktiraf di negara masing-masing seperti JAKIM di Malaysia dan ISA serta INFANCA (IslamicFood and Nutrition Council of America) di Amerika Syarikat.

Justeru, untuk produk Shaklee ini, telah pun mendapat sijil halal yang sah daripada ISA, badan pengeluar sijil HALAL di Amerika Syarikat.



Setiap tahun Shaklee akan mendapat sijil pengesahan halal daripada ISA sendiri. Untuk sijil halal 2013, sila rujuk SINI. Dan bagi tahun baru 2014, pihak Shaklee telah pun mendapat Sijil Halal Terkini.


Sebanyak 28 jenis produk Shaklee yang telah di iktiraf HALAL oleh ISA berdasarkan sijil ini.


"The proprietary formulation for the products referenced above has been analyzed from a point of view of ingredients which are considered HALAL as to Islamic food guidelines. The products are HALAL and suitable for sales, distribution, and human consumption by Muslim consumers"


Nak tahu apa kata JAKIM sendiri pula tak???? ni die..dari FB Page JAKIM..



Semoga ini dapat membantu kita semua mendapat kepastian berhubung perkara ini ye... (^___*)

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading