Saturday, 31 August 2013

Testimoni Vitamin Slimming Shaklee ~ Shaklee Merubah Impian Menjadi Kenyataan

Hari jumaat penuh barakah..lagi-lagi kalau mendapat feedback positif daripada customer.. X-uni yat masa belajar degree dulu telah 2 bulan mengambil set untuk slimming secara "full set"..Dia ambil cinch, lecithin, alfafa, esp dan GLA.. Semalam siap nak repeat order lagi..

Bila tengok order die terus ckp "ko layak FREE MEMBERSHIP ni"...apa taknye, snggup repeat order byk2 bila badan makin susut. Bila ditanya "ko da ilang bpe kg?"

"ntah.. lps raya nie aku tak berani timbang. last before raya aku turun 6.5 kg..ukur perut kurang 3 inci.baju kurung lama aku boleh pakai dengan selesa.but lepas raya nie aku tak start minum cinch lagi.makan pil2 jew"

Alahaiiii... makan supplement je pon..sihat dapat...cantik pon dapat..Cuma gambar, die tak nak share dulu..once die da puas hati, in sha allah pasti gambar cun die menghiasi blog kesayangan yat ni...

Tapi, apa kata kita layan dulu testimoni bEST ni...kegembiraan mereka yang telah slim bersama shaklee..
 YOU CONSUME, YOU FEEL, YOU SHARE
***********************************************

Testimoni # 1

Kredit:- Musliana Mustafa

Shaklee merubah impian menjadi kenyataan......

Masalah kegemukan memang menghantui diri saya sejak dari zaman remaja hinggalah kepada umur 30 an ni....Pelbagai ubat-ubatan, murah dan mahal telah saya cuba...termasuk slimming center yang memakan ribuan ringgit....berat memang la turun tapi sekejap jer, bila makan je berat naik balik...sampai saya jadi takut hendak makan....susah hati....tekanan darah tinggi pun melambung2 bila badan naik ni.....tapi sekarang semua tu takde masalah lagi...Shaklee telah menjadi penyelamat kepada saya......Herblax, Alfafa, Omega, Lecithin dan esp membuatkan saya sentiasa tersenyum......sambil slimkan badan kulit pun jadi cantik......ubat darah tinggi pun saya dah tak ambil lagi sejak ambil supplement ni......toxin dalam badan pun dah takde.......walaubagaimanapun saya masih belum berpuas hati dengan berat ni lagi.....insyaAllah, dengan Shaklee saya tak perlu risau lagi......berat 89 tapi saya hilang inci yang sangat banyak.....Alhamdulillah.......


Testimoni # 2

--Biar pic berbicara--

Testimoni # 3


 "Selepas 17 hari consume ESP, LECITHIN, HERBALAX & ALFAFA customer ni turun 5kg. Makan semua macam biasa, cuma kawal kalori intake je"


Testimoni # 3


Lechitin utk bakaw lemak + Alfalfa detox water retention melalui air kencing + Herblax buang lemak y da d pecah & d bakaw td melalui pembuangan air besar.

CINCH xamek sbb utk hi fiber ley ganti dgn oat (walaupon xsedap tp jimat)
Asal lapar minum air soya no sugar, makan tauhu,tempe dan kekacang. minum air at least 2liter. fokus pada perut.. xdak nk senam beriya (sbb pemalas) just bgn tdo dlm seminggu 3x wat sit up 30x jew. berat za pada 16.4.2012 ialah 65kg.. berat pada 15.10.2012 adalah 49kg dan menten hingga kini.. boley makan nasi lemak @ nasi beriyani badan xnaik.. tp seminggu sekali jew y hi sgt calory ni...
Lani makan herblax sama alfalfa sbb herblax utk sembelit (xsuka makan sayo) dan alfalfa utk lawas kencing n uci asid dlm badan n cuci msg y telah diambil (msg @ ajinomoto kn penyebab perut berlemak n sy obses perut y rata). ESP amek jugak sbb nk gebu n cerahkan kulit.. (dlu xamek ESP) --kredit: lovely faizah--

***************************************************
Setakat ini dulu sharing pasal insan-insan terpilih yang telah berjaya dalam misi masing-masing..ada yang nak slim..ada yang nak kulit cantik..ada yang nak nampak awet muda...dan, mereka telah berjaya dengan misi mereka...anda bila lagi??? Jom bersama kita sebarkan KEBERKESANAN SHAKLEE kepada dunia...

Bagi anda yang masih ragu-ragu, apa kata cuba dulu... Then rasai sendiri keberkesanannya. Kenapa yat kata mcm tu??? Sebab.......TAK KENAL MAKAN TAK CINTA kan???

Anda berminat untuk mencuba vitamin cantik ni, boleh hubungi yat ye... kalau tak nak pos bagi yang berada di Klang or Shah Alam, yat bole hantarkan. COD is avilable... harga?? Pasti laa berbaloi dan anda mesti tak percaya...malah tak menyesal tau.... hihihi

Yat Hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
 
Continue Reading

Tuesday, 27 August 2013

Multivitamin untuk Kehamilan

Perlukah Saya Mengambil Multivitamin untuk Kehamilan?





Selagi kehamilan anda sihat, cuma satu sahaja vitamin yang anda perlu ambil sebagai suplemen iaitu vitamin B atau asid folik.

Anda sepatutnya tidak perlu mengambil suplemen bagi mendapatkan vitamin dan mineral lain yang diperlukan. Apa yang perlu anda lakukan ialah memastikan anda memakan pelbagai makanan yang sihat. Diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk mendapatkan nutrien yang anda dan bayi anda perlukan.

Makanan yang sihat mestilah mengandungi empat kumpulan makanan berikut:
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran, samada segar, sejuk-beku, dalam tin atau yang kering. Cuba makan lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.
  • Makanan berkanji dan mengenyangkan (karbohidrat) seperti roti, pasta, nasi dan kentang. Jadikan makanan berkanji sebagai asas hidangan anda dan sebaik-baiknya pilihlah bijian penuh.
  • Makanan yang kaya dengan protein seperti daging, ikan, telur dan kekacang. Makanan-makanan ini juga merupakan sumber zat besi yang bagus.
  • Makanan berasaskan tenusu yang mana mengandungi kalsium, seperti susu, keju dan yogurt.

Produk tenusu, seperti juga ikan laut dan garam laut adalah sumber iodin yang baik. Anda memerlukan banyak iodin dalam diet anda untuk membantu perkembangan otak bayi.

Anda juga boleh gunakan pelan hidangan harian kami, yang disediakan khas oleh pakar nutrisi kami untuk membantu anda mendapatkan nutrien yang sesuai mengikut masa.

Cuba elakkan daripada makan terlalu banyak makanan berlemak atau manis dan minuman manis. Makanan ini mungkin mengenyangkan untuk jangka masa pendek, tetapi tidak membekalkan mineral dan vitamin yang anda perlukan.

Realitinya, memanglah kadang kala sukar untuk mendapatkan diet yang seimbang. Jika anda tidak boleh makan banyak kerana loya atau sibuk di tempat kerja, atau jika anda seorang bakal ibu yang masih muda, suplemen mungkin dapat membantu anda mendapatkan nutrien yang diperlukan.


Apakah sepatutnya kandungan sesuatu suplemen pranatal itu?

Kebanyakan multivitamin kehamilan memberi anda 100 peratus jumlah kesemua vitamin dan kebanyakan mineral yang penting yang sepatutnya anda ambil setiap hari.

Jangan ambil lebih daripada dos yang dicadangkan, iaitu biasanya sebiji sehari. Pengambilan vitamin tertentu pada dos yang berlebihan boleh memudaratkan anda dan bayi.

Multivitamin kehamilan tidak mengandungi retinol, iaitu vitamin A daripada sumber haiwan, yang mana jika diambil pada dos yang tinggi boleh menjadi racun kepada bayi dalam kandungan. Jika ia mengandungi vitamin A sekalipun, ia adalah daripada sumber tumbuhan. Ini dipanggil betakarotin dan ia selamat untuk bayi.

Jika anda memilih untuk mengambil multivitamin dan suplemen mineral harian semasa hamil, pastikan ia mengandungi vitamin-vitamin yang penting kepada kehamilan.

Anda harus ambil 400mcg asid folik setiap hari dalam tempoh 12 minggu pertama kehamilan. Walaupun jika anda tidak mengambil multivitamin, ambillah suplemen yang satu ini semasa trimester pertama.

Selain mengambil asid folik, anda juga harus makan banyak makanan yang mengandungi folat, iaitu asid folik dalam bentuk semula jadi. Folat terkandung dalam sayur-sayuran hijau dan kekacang. Banyak roti dan bijirin sarapan juga ditambah dengan asid folik.

Pengambilan asid folik boleh mengurangkan risiko bayi mengalami kecacatan pada tulang belakang (kecacatan tiub neural). Kecacatan tiub neural iaitu spina bifida berlaku apabila saraf di dalam tulang belakang terdedah dan rosak.

Dalam beberapa kes, dos asid folik yang tinggi adalah disyorkan. Jika anda sudahpun mempunyai seorang anak dengan kecacatan tiub neural, atau jika anda mengambil ubat-ubat tertentu, beritahulah doktor anda. Beliau boleh memberikan dos yang lebih tinggi kepada anda.


Apakah suplemen lain yang saya mungkin perlu semasa hamil?

Anda akan menjalani ujian darah semasa hamil, yang mana akan menunjukkan samada kandungan zat besi anda mencukupi atau tidak. Jika doktor mendapati kandungan zat besi anda terlalu rendah (anemia), beliau mungkin memberikan suplemen zat besi.

Anda memerlukan banyak zat besi kerana jumlah darah dalam badan anda semakin bertambah. Darah yang lebih ini menyokong tumbesaran bayi dalam kandungan.

Badan anda akan membantu anda mendapatkan lebih zat besi yang diperlukan. Ia membuat penyesuaian untuk membantu anda menyerap lebih zat besi daripada makanan semasa anda hamil. Oleh itu, cubalah makan makanan yang kaya dengan zat besi seperti daging dan kekacang.


Di manakah saya boleh mendapatkan multivitamin pranatal?

Anda boleh membeli suplemen pranatal di farmasi, pasar raya dan kedai dalam talian. Doktor anda akan mengesyorkan suplemen kepada anda jika beliau berpendapat anda memerlukannya atas sebab-sebab kesihatan. Selain itu, anda boleh berjimat dengan membeli suplemen jenama sendiri (jenama yang dikeluarkan oleh pasar raya atau kedai itu sendiri). Ramai doktor dan bidan yang setuju bahawa jenama sendiri berkesan, sama dengan jenama terkenal.

Sebelum membeli suplemen pranatal, baca labelnya dan pastikan anda faham apa kandungan setiap suplemen itu.
Sumber
 
*********************************************
 
Anda ingin hamil bersama supplement Shaklee?? Ramai yang sudah melahirkan baby Shaklee...hehehe...in sha allah, yat pun pasti 'join' diorg..melahirkan baby shaklee...

Ceriakan perjalanan kehamilan anda dengan Shaklee.. Pasti seronok dan mengujakan..
 
Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
 
Continue Reading

Testimoni ~ Kecantikan Kulit Bersama Shaklee

Ramai yang suka bila ditegur kulit nampak cantik, flawless, glowing...hehehe..sape tak nak kan??? Kalau ada yang mengalami masalah kulit, boleh cuba merawat masalah tu dengan vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk Kecantikan Kulit.

Yat sendiri pun mengamalkan set kecantikan kulit ni. Alhamdulillah, pergi kerja pun tak perlu make up tebal-tebal. hanya calitkan pelembab, sedikit blusher and lipstick,... then, i'm ready to work..hehee

x mo laa melalut panjang lebar. nak layankan testi pengguna tegar set kecantikan kulit ni.. Jom layan...


************************************************************

Testimoni # 1


"Hi Semuaaaaaa.....selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk..

Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh...."



Testimoni # 2


"Kulit semakin cerah n bekas jerawat semakin pudar dlm masa 1bln setengah dngan mengamal set d memang berpuas aty shaklee"


Testimoni # 3


"Salam, setelah sekian lama...sy dah bersedia nak share testimoni diri sendiri..ehem malu pun ada...
Pic before taken masa May 2012, baru start amik Set B..teruk sangat muka..merah dan bengkak2..jerawat on and off...bila period lagi la kuar mcm buh baja...
Berkat kesabaran, saya nak maintain dengan Shaklee juga..so saya maintain dengan Vit B Complex, Vit C, Vitalea, Alfalfa, ESP utk kulit. Supplement lain sy amik Omega dan Oste...pada saya Alfalfa yg paling banyak membantu sy dr segi jerawat dan alahan pada makanan laut...kebaikan lain, bab lawas jgn cakap la, ekzema pn settle.."

Testimoni # 4

 "Salam. saya nk share perubahan yg saya sendiri nampak pada wajah saya selepas mengamalkan shaklee vit b complek + vit c + vit e selama 12 hari.. Ada gak try guna masker vit c sekali.. Sebelum ni wajah saya nampak kusam + berminyak + parut jerawat batu.. Alhamdulillah sangat2 bersyukur dengan perubahan wajah saya, wpun parut jerawat masih ada, tp sekurang2nya wajah x kusam lagi dan agak berseri.. "
*********************************************************
Rasanya cukup laa dulu kot yat share testimoni kali ni. Masih lagi tak percaya?? Ni adalah pengakuan sebenar insan-insan hebat yang telah berSHAKLEE. Gambar adalah original. no potoshop okehhhhh...

Bagi anda yang masih ragu-ragu, apa kata cuba dulu untuk sebulan. Then rasai sendiri keberkesanannya. Kenapa yat kata mcm tu??? Sebab.......TAK KENAL MAKAN TAK CINTA kan???

Anda berminat untuk mencuba vitamin cantik ni, boleh hubungi yat ye... kalau tak nak pos bagi yang berada di Klang or Shah Alam, yat bole hantarkan. COD is avilable... harga?? Pasti laa berbaloi dan anda mesti tak percaya...malah tak menyesal tau.... hihihi

Yat Hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
 

Continue Reading

Tuesday, 20 August 2013

OGOS yang Manis

Ogos yang manis??? Apakah itu?? hahahha.... so many sweet memories laaa dalam bulan ni.. Puasa... Raya.. My 29th Birthday.. and of coz Malaysia Independent Day.. bak kata AXN CelebAsia..sebab bukan sahaja Malaysia yang Merdeka pada bulan Ogos ni... Sebelum terlupa dan melalut dengan citer Ogos yang Manis ni, yat nak wish kepada reader semua.. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN.. tak terlewat lagi kan?? heheheh




Dan, yat really proud becoz i'm one of the million Malaysians yang lahir dalam bulan kemerdekaan..walaupun celebration utk Merdeka Day bermula sehari selepas 16 Ogos..hehehehe

Throwback sepanjang bulan Ogos ni.. PUASA.. Bulan puasa yang penuh barakah..tahun kedua berpuasa bertiga (sebab before this, kami ni weekend husband and wife..dok asing-asing laa,..). Baru je stay together.. Disebabkan kelahiran Dasuki Hafiy laaa....hehehe..so, i'm very happy untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai isteri.. menyediakan juadah berbuka, masak untuk sahur and yang paling best buat persiapan raya...hihihi...

20130713_185548.jpg
Menu favorite Cinta Hati sepanjang Ramadhan - Kambing Bakar


20130726_214425.jpg
Kerang Bakar - ni masa berbukak di Kampung Baru


Da habis sebulan PUASA, its time to RAYA pulak.. raya kali ni tak sempat nak bergambar satu family.. dengan Dasuki hafiy pun xde gambar. tapi sempat laa snap gambar berdua dengan CINTA HATI..hehehe.. tapi raya kali ni yat demam..turn belah MIL plak tu..so, terbaring dalam bilik je laa... and yang paling best, Mr. Cinta Hati buat semua tugasan yat..jaga anak and jaga mama...huaaaa...so terharu..lagi-lagi time raya.. TQ so much abangggggg... love u more anddd more...and more...

20130808_110716.jpg
Bersama Cinta Hati masa raya - Tema tahun ni Grey


20130810_150014.jpg
Beraya kt rumah sedara belah hubby



20130810_150049.jpg
 Keseksian bujang kecik. Bukak baju bila da kepanasan



My nyawa... mr. dasuki hafiy


Masa raya tu, pagi raya kt rumah yat..then petang hari raya pertama tu da gerak ke rumah hubby. Raya ke 3 baru balik rumah yat semula.. dan of coz laaa kitorang buat aktiviti "kegilaan" kitorang ni..nak tahu x ape dia???? Masuk hutan... haaa..mesti x caya kan??? tapi itu laa realiti..Masuk kebun getah ayah yat...tangkap ikan talapia, keli dan puyu kat kolam ikan ayah, hubby panjat pokok petai..kutip siput sedut..hihihi..pastu ada lagi satu hidupan tu tapi xtahu laa nama apa..yat panggil "kepah" je...hahahha..entah betul or idok leee namanya tu..kah kah kah..

Full cerita bergambar yat kongsi entry lain ye??? heheheh (sebab nak share keseronokkan yat sebagai 'anak kampung')..heheh

Da habis beraya, kitorang gerak ke Klang plak.. Cuti da habis.. so, time to kerja laa plak... A week after raya,..the big day is coming..my 29th born day. hahahah.. da menghampiri 3 series da ni..kui kui kui.. umur je g2 but i still young.. tul x?? umur ni cuma angka..kehidupan dengan penuh keremajaan diteruskan..wakakaka..


20130817_222057.jpg
 My Surprise cake - favorite Cake - tiramisu

20130817_222343.jpg
 Dasuki yang eksaited tiup lilin. Zaman mama tiup2 da berlalu da...hehehe


Hubby ask me.. "do you wish something mama??".. of coz laaa..yat tak de nak wish or harapkan sesuatu, cuma niat nak "UPGRADE" kualiti hidup..duniawi dan akhirat.. yang penting jaga SOLAT sebab semuanya / segalanya bermula dengan SOLAT kita.. betul kan?? perbanyakkan ZIKIR..Solat Sunat..(Dhuha & Tahajud).. nak berbakti pada parents dengan lebih lagi..dan byk lagi yang yat doakan. Semoga perjalanan kearah perubahan di kala usia menghampiri 3 series ini dipermudahkan oleh NYA..amin...

Terus terang yat cakap, insan-insan hebat di Keluarga Jutawan Shaklee banyak membantu yat dalam mengubah hidup kearah kualiti dunia dan akhirat.. Kearah menjadi Jutawan Muslimah..aminnn..
Continue Reading

Sunday, 18 August 2013

Vitamin Shaklee Terbaik untuk Bersalin / Berpantang

Bersalin? Satu pengalaman yang cukup indah bagi seorang yang bergelar wanita. Apa taknya, lengkaplah sudah 'pakej' untuk bergelar seorang wanita yang sempurna. betul x? hehehehe

Yat bersalinkan Dasuki dua tahun lepas tanpa mengenali Shaklee. Maksudnya yat berpantang tanpa Shaklee tapi bila ramai kawan yang bercerita 'kehebatan' berpantang bersama vitamin Shaklee (tanpa mengambil jamu), terasa teruja jugak untuk next time punye pantang...confirm 100% Shaklee.. Nak cuba berpantang secara moden pulak selepas yang Dasuki dulu dengan jamu bagai...hehehehe.. sampaikan tak larat nak telan tapi tetap telan laaa..dah namanya pantang..mana ada ubat atau jamu yang sesedap tiramisu kan??? hahahah


Sebenarnya, vitamin-vitamin yang dicadangkan untuk berpantang ni yat da makan pada masa ni...walaupun tak berpantang, dan resultnya memang badan sangat-sangat sedap..tak rasa letih dan lesu.. tapi mungkin tak sama laa kan antara penat dan letih masa berpantang dengan masa kerja. Kalau difikirkan secara logiknya, mestilah resultnya sama juga kan??? Sihat dan bertenaga...

Keunikan dan kehebatan vitamin yang dicadangakan untuk berpantang ni sebenarnya terletak pada kombinasi produk Shaklee tu sendiri yang benar-benar menepati keperluan dalaman dan luaran ibu yang berpantang.

Tadi, yat ada godek-godek dan baca info di Page Professor Dr. Hamid Arshad, Pakar Perbidanan dan Sakit Puan yang telah berpengalaman lebih 30 tahun dalam bidang O&G. Ada satu status ni yang buat yat tertarik ialah, beliau menggalakkan ibu-ibu yang berpantang ini mengamalkan supplement. Kalau boleh biarlah sehingga akhir hayat.



Selain dari saranan daripada pihak yang lebih arif, terdapat juga laa feedback atau testimoni kawan-kawan atau pengguna Shaklee yang berpuas hati dengan hasil berpantang dengan vitamin atau supplement ni. Ada yang gembira bila susu meriah bila berpantang dengan Shaklee. Ada juga yang SMS, bagitau tentang kesihatan yang bertambah baik..dengan badan rasa segar dan cergas.. alhamdulillah..

Vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk berpantang:-



Vita-Lea Iron Formula

  • Membantu membekalkan 100% nutrient yang diperlukan untuk sembuh dari luka bersalin
  • Mengandungi IRON yang membantu membina semula sel darah merah yang hilang semasa proses kelahiran
  • Membantu ibu cergas dan bertenaga sepanjang waktu berpantang
  • Membantu ibu mendapatkan 100% nutrient yang diperlukan daripada makanan yang mana tidak boleh dimakan akibat proses pantang makan semasa berpantang.

B Complex

  • Memelihara sistem saraf dari tekanan dan stress.
  • Mengandungi Asid Folic yang diperlukan untuk pembentukan sel dan tulang
  • Menukarkan calory kepada energy untuk mengelakkan ibu menjadi gemuk atau bertambah berat badan
  • Membantu menstabilkan hormon dan mengelakan ibu daripada meroyan
  • Memberi ibu tenaga dan stamina untuk ibu berjaga malam. 

Vitamin C

  • Sangat penting dalam penyembuhan luka
  • Penting dalam penyambungan semula tisu-tisu yang rosak / koyak semasa proses kelahiran
  • Meningkatkan imunisasi ibu dan menelakkan ibu mendapat jangkitan daripada luka bersalin.
  • Memelihara kelenjar daripada tekanan dan kecederaan termasuk kelenjar susu.

Zinc Complex

  • Zinc banyak terdapat dalam ikan haruan, selain daripada kaya dengan protein. Sebab itulah, orang-orang tua amat menggalakkan ibu berpantang untuk mengamalkan ikan haruan.
  • Sangat-sangat penting dalam penyembuhan luka samada dalaman / luaran
  • Mengelakkan keguguran rambut ibu yang berpantang / lepas bersalin.

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Protein berfungsi membina semula sel-sel / tisu-tisu yang rosak.
  • Penghasilan susu ibu dipengaruhi oleh hormon yang dikenali sebagai hormon prolactine dan oxytocsin. Jadi, ESP membantu menghasilkan hormon-hormon berkenaan.
  • Protein adalah komponen utama dalam penghasilan susu ibu selepas air. Kekurangan protein turut mengganggu penghasilan susu ibu.
  • Membantu penyembuhan luka dan memberi kesihatan menyeluruh.

Alfafa Complex

  • Alfafa merupakan tumbuhan herba yang mempunyai 1001 kelebihan / manfaat kesihatan.
  • Memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin / Omega Guard dan membawa keluar dari badan.
  • Berfungsi juga sebagai "pencuci usus" / detox.
  • Merupakan tumbuhan herba yang berfungsi sebagai penggalak susu ibu.


Lecithin

  • Mengandungi choline untuk kecerdasan akal.
  • Lecithin akan mengemulsikan lelemak degil kepada rantaian halus yang mudah untuk disingkirkan. Kesannya, ibu-ibu boleh menghilangkan berat badan sambil menyusu.
  • Choline yang ada di dalam kandungan Lecithin yang dimakan oleh ibu menyusukan akan disalurkan kepada bayi untuk kecerdasan otak bayi.

 

Ostematrix (Calsium)

  • Selain daripada air dan protein, kalsium juga merupakan komponen penting dalam penghasilan susu ibu.
  • Melegakan otot dan saraf ibu selepas bersalin.
  • Mengelakkan kerosakkan gigi dan tulang ibu serta bayi.

**************************************************

Setakat ni sudah ramai yang memilih untuk berpantang secara moden bersama Shaklee.. Ada juga yang ambil bersama jamu (cuma kena jarakkan waktu pengambilan Shaklee dan jamu). Ada juga yang terus tolak ke tepi jamu tu. Bagi yat, itu terpulang kepada individu laaaa... Next entry nanti yat kongsi testimoni insan-insan hebat yang telah berpantang bersama Shaklee...okehhh... :-)


Anda nak cuba berpantang dengan vitamin Shaklee ni plak tapi nak harga berbaloi dan murah??? Bole jeee...yang penting hubungi yat....xkisah laaa untuk poskan atau untuk COD...sekitar Klang, Shah Alam, dan Putra Height je tau..dan harga..pasti anda TIDAK MENYESAL..malah TAK PERCAYA!!!!!!! yat sediakan yang dalam bajet anda punye. Cukup untuk 40 hari tempoh berpantang... Vitamin ni sesuai untuk yang bersalin NORMAL dan juga CZER (pembedahan) tau...


Vitamin Shaklee ni tak rugi pun tau kalau beli. Namanya untuk berpantang, tapi sebenarnya vitamin-vitamin ni juga sesuai untuk perjalanan penyusuan anda. Membantu penghasilan susu jugak. Malah anda boleh buat stock EBM lagi tau...heheheh



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com






Continue Reading

Saturday, 17 August 2013

Testimoni Vitamin E ~ "Glowing" Bersama Vitamin E

Selamat tengahari semua reader blog yat...

Hari ni nak share dengan korang semua..rahsia vitamin E Shaklee selain daripada makan / telan sebelum tidur. Vitamin E Complex Shaklee ini mengandungi selenium (sangat-sangat bagus untuk kecantikan kulit) dan juga ekstrak biji anggur tau..

Rahsianye ialah, kita boleh jadikan vitamin E ini sebagai masker. Caranya??!?

Owhhh...senang saja..cucuk hujung vitamin E dengan jarum dan picit keluar minyak vitamin E. Then, sapukan laaa kt muka. Seluruh muka tau... Mgkin akn nampak comot sikit sebabnya vit E da ada extract grape seeds kn, so jadilah kaler ala-ala hitam sikit...hehe

Amalkan secara konsisten tau untuk hasil yang glowing.. macam yat, yat amalkan 2x seminggu..hehe

Jom layan testimoni ni...biar gambar berbicara...hehehe


Anda berminat untuk mencuba vitamin 2 in 1 ni, boleh hubungi yat ye... kalau tak nak pos bagi yang berada di Klang or Shah Alam, yat bole hantarkan. COD is avilable... harga?? Pasti laa berbaloi dan anda mesti tak percaya...malah tak menyesal tau.... hihihi

Yat Hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com 

Continue Reading

Friday, 16 August 2013

Manfaat dan Kelebihan Omega Guard Shaklee untuk Semua

Omega guard??? Sebut je nama pasti semua tahu tentang vitamin minyak ikan ni. yat sangat suka amalkan omega guard ni, sebabnya EPA dan DHA yang terkandung dalam minyak ikan ini membantu perkembangan dan daya pemikiran kita. Walaupun usia terus meningkat...hehehhehe

Untuk Dasuki pula, yat picitkan sedikit minyak ikan kedalam susu pada waktu malam..ni taktik seorang mama tau..hihihihi..sebabnya bujang kecil tak nak minum kalau dalam keadaan jaga..ada bau kan sikit..dah namanya pun minyak ikan. tapi diwaktu malam, sure die minum dan habiskan..sebab mata tertutup dan hanya tahu nak susu je..heheheh

Ada kawan-kawan yang komen, Dasuki ni petah berkata dan pandai bercakap (walaupun dengan org yang br dikenali) disebabkan Shaklee.. heheheh... dah mamanya SID Shaklee, for sure akan kasi anak makan vitamin Shaklee kan??? hahahaha.. dan kebenaranya, memang Dasuki pandai bercakap / bertutur walaupun bahasa pelat... (^__^)

Omega guard Shaklee mengandungi Omega 3 iaitu asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber omega 3

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

  • Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  • Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3  semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
  • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat mengelakkan strok

5. Mengekalkan tekanan normal darah

6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. Merendahkan kolestrol

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin


14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout


Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

- Mencegah insomnia

- Mengurangkan tekanan emosi

- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan

- Membantu memperbaiki masalah autism

- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive

- Mengurangkan masalah schizophrenia

- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus




**************************************************

Dah banyak info pasal omega guard kan?? yat pun amalkan jugak omega ni..3 biji sehari selapas makan. apa yang yat perasan, yat mudah membuang..lawas sangat..hehehh.

Anda nak jugak omega ni tapi nak harga berbaloi??? Bole jeee...yang penting hubungi yat....xkisah laaa untuk poskan atau untuk COD...sekitar Klang, Shah Alam, dan Putra Height je tau..dan harga..pasti anda TIDAK MENYESAL..malah TAK PERCAYA!!!!!!!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com


Continue Reading

Thursday, 15 August 2013

Shape Up Programme



"The best way to slim & trim"
"Cara terbaik untuk kekal langsing & rapi"

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.

Dengan program Shaklee Shape Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan:
~ Badan yang langsing dan rapi
~ Nampak lebih anggun
~ Rasa unggul
~ Rasa lebih bertenaga
~ Meningkatkan keyakinan diri
~ Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

PRODUCTS:
1. Lecithin
2. Herbalax
3. Cinch Energy Tea Mix
4. Cinch Shake Mix (Chocolate / Vanilla / Cafe latte)
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Testimoni Vitamin Slimming Shaklee ~ Saiz Makin Menurun

Assalam semua...

Apa khabar?? Sihat ke?? Entry pertama yat selepas raya. Cerita raya di kongsi kemudian ye..sebabnya teruja dengan testimoni kawan-kawan Shaklee yang berjaya capai target dengan vitamin Shaklee. Nak kongsi dulu kegembiraan tu.. Pasal kegembiraan raya, pasni kita share ye...sebab gambar raya pun masih berterabur lagi... ada kt handphone yat..ada ngn hubby sikit..tunggu ye...hehehhe

Kali ni nak kongsi tentang kejayaan salah seorang pengguna Shaklee yang berjaya 'menurunkan' saiz baju (rasanya kot..sebab die cuma cakap saiz je..tapi kalo tengok saiz yang dinyatakan, memang saiz baju laaa)..heheheh..

************************************************

"Assalamualaikum.. Nak cerita tentang kakak saya..

*xx berapa pandai bagi testimoni.. Mencuba sahaja!!

Kakak saya minum setin CINCH SHAKE ini.. Memandangkan bajet kurang so minum sesudu @ 2x sehari.. Alhamdulillah.. Dari size 46-48 turun raya baru ini boleh pakai size 42-44.. Then kena KONTROL MAKAN juga.."
******************************************************
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk info dan order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Tuesday, 6 August 2013

Testimoni Vitamin Slimming Shaklee: Daripada 65kg kepada 59kg

Seronok bila mendapat testimoni daripada pengguna Shaklee yang berjaya kurangkan 6kg berat badan dalam tempoh empat bulan. Mungkin bagi orang yang tidak sabar, itu satu tempoh yang sangat-sangat lama. tapi sebenarnya, bagi yang bersungguh-sungguh ingin slim secara sihat, tempoh itu adalah singkat.

******************************


"Akhirnya aku berjaya.. Si gemuk jadi Si Jelita( mode perasan)..

Pengamalan set Slimming Shaklee dgn konsisten bermula April 2013, senaman , dan kawalan kalori intake saya meninggalkan 65kg..Sekarang 59kg, need 2 reduce 8kg more utk berat bdn ideal..

Thanks Shaklee !!!!"
--Suzie Christopher--
******************************************

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk info dan order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com







Continue Reading

Testimoni Vitamin Slimming Shaklee: Daripada 65kg kepada 59kg

Seronok bila mendapat testimoni daripada pengguna Shaklee yang berjaya kurangkan 6kg berat badan dalam tempoh empat bulan. Mungkin bagi orang yang tidak sabar, itu satu tempoh yang sangat-sangat lama. tapi sebenarnya, bagi yang bersungguh-sungguh ingin slim secara sihat, tempoh itu adalah singkat.

******************************


"Akhirnya aku berjaya.. Si gemuk jadi Si Jelita( mode perasan)..

Pengamalan set Slimming Shaklee dgn konsisten bermula April 2013, senaman , dan kawalan kalori intake saya meninggalkan 65kg..Sekarang 59kg, need 2 reduce 8kg more utk berat bdn ideal..

Thanks Shaklee !!!!"
--Suzie Christopher--
******************************************

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk info dan order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com







Continue Reading

Monday, 5 August 2013

Family Wellness Programme

Family Wellness Programme (FW) adalah set basic untuk kesihatan paling optimum..bagi yat laaa...and its affordable.. sangat-sangat..kesan pun bagus. Ramai yang memilih FW ni.. tambah-tambah bagi yang mempunyai kekangan dari segi bajet.


"All the basic supplements for a healthy start"
"Supplement asas untuk permulaan yang sihat"

Program Kesejahteraan Shaklee memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan:
~ Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh*
~ Membantu anda berasa lebih bertenaga
~ Menguatkan sistem imun anda*
~ Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat

PRODUCTS:
1. Vita-Lea Iron Formula
2. Energizing Soy Protein
3. Sustained Release Vita-C 500mg
4. B-Complex
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Sunday, 4 August 2013

Sakit Sendi dan Vitamin Shaklee yang Sesuai

Sempena promosi Advance Joint Health Tablet ni, yat nak tambah pengetahuan berkaitan sakit sendi. Sedang google2 tu, terjumpa artikel berkaitan sakit sendi ni. Jom laa kita share..sharing is caring orang kata...hehehhe
*********************************************************

Hari Artritis Sedunia jatuh pada 12 Oktober ini. Pada hari berkenaan, mereka yang menghidapi penyakit artritis dari seluruh dunia akan bersama untuk menyuarakan sokongan terhadap usaha menentang kesakitan ini.


Arthritis merupakan penyakit degeneratif (penuaan) kronik dan berbeza dari jenis yang sederhana sehingga ke jenis yang tenat dan melemahkan.

Oleh kerana kelazimannya untuk tersebar luas dan menjejaskan kesihatan dan kesejahteraan, penyakit ini menyebabkan sebahagian besar jumlah pengidapnya selalu berjumpa doktor.

Artritis ditakrifkan sebagai radang pada satu atau lebih sendi dan gejalanya termasuklah kemerahan, kebengkakan, keempukan, kekakuan, rasa sakit dan kepanasan di kawasan terbabit.

Terdapat lebih 100 jenis artritis termasuk osteoartritis, artritis reumatoid, ankylosing spondylitis, lupus dan gout.

Artritis yang paling biasa dijumpai ialah osteoartritis (OA), berlaku apabila rawan yang menampan hujung tulang keras pada sendi kita, lama-kelamaan merosot. Perkataan 'Oste' atau 'Osteo' bermakna tulang dalam bahasa Yunani.

Osteoartritis

Osteoartritis (OA), juga dikenali sebagai osteoartroses atau penyakit sendi degeneratif, merupakan jenis artritis yang paling biasa ditemui.

Osteoartritis ialah keadaan yang sudah kronik disebabkan oleh kerosakan rawan sendi. Rawan ialah bahagian sendi yang melapisi dan menampan hujung-hujung tulang dan membolehkan kita menggerakkan sendi-sendi dengan senang.

Rawan yang sihat adalah amat kuat serta anjal dan membolehkan sendi bergerak dengan licin tanpa sebarang kesakitan.

Tetapi apabila diserang osteoartritis, rawan itu menjadi rosak dan kemudian beransur lusuh dan haus.

Proses melusuh ini akan berterusan sehingga sedikit sahaja atau tidak ada lagi rawan yang tinggal pada sendi terbabit.

Ini menyebabkan tulang bergeser sesama tulang. Dalam keadaan yang sedemikian, sendi anda mungkin mengeluarkan bunyi berkeriut. Kesakitan dan kekakuan yang dirasai adalah perkara lazim bagi penyakit osteoartritis yang berlanjutan.

Osteoartritis lazimnya membabitkan hanya sendi-sendi tertentu sahaja, seperti bahagian pinggang, tangan, lutut, bahagian bawah belakang dan leher.

Osteoartritis akan berlaku lebih kerap apabila kita semakin berumur. Sebelum umur 45 tahun, osteoartritis akan berlaku lebih kerap pada lelaki. Selepas umur 55 tahun, ia akan berlaku lebih kerap pada wanita.

Fakta rawan

Rawan boleh dibina semula dan tumbuh semula secara semulajadi. Namun demikian, dalam penyakit osteoartritis, rawan dimusnahkan lebih cepat daripada ia boleh dibina semula.

Ramai orang yang menghidapi osteoartritis tidak menyuburkan rawan mereka. Kita perlu membekalkan nutrien-nutrien perlu kepada badan agar ia dapat membina rawan-rawan yang kuat dan anjal.

Mempunyai rawan yang kuat dan anjal merupakan langkah pertama untuk mewujudkan sendi-sendi yang sihat.

Oleh itu, dengan sokongan nutrisi yang betul, para penghidap osteoartritis dapat membina dan membina semula rawan-rawan mereka yang telah menghaus dan melusuh itu.

Sokongan Nutrisi untuk Osteoartritis

Pada tahun-tahun kebelakangan ini, kajian menunjukkan suplemen glukosamin dan kondroitin 2-dalam-1 adalah jauh lebih berkesan untuk merawat osteoartritis yang sederhana hingga kepada yang tenat berbanding ubat anti radang yang kuat (celecoxib), malahan jika glukosamin atau kondroitin itu diambil secara berasingan sekalipun. (sumber)

Tetapi, Shaklee menyediakan vitamin yang mengandungi glukosamin tanpa kondroitin sulfat kerana kajian terkini mendapati kehadiran kondroitin sulfat menggangu penyerapan glukosamina yang senang diserap.

Jadi, tidak kisahla sekiranya anda mengambil supplement yang hanya ada glukosamin, asalkan cukup nutrisi lain yang sesuai untuk sendi.
Di Shaklee, anda boleh mendapatkan vitamin-vitamin berikut yang memenuhi nutrisi untuk sendi yang sihat:-
  • Advance Jointh Health Tablet - mengandungi : ekstrak boswelia / bebas kondroitin / formula sayu-sayuran / vitamin C / Zinc, Tembaga & Mangan
  • Ostematrix - mengandungi : Kalsium / Magnesium / Vitamin D / Boron / Zinc, Tembaga & Mangan
  • Omega Guard - mengandungi : Omega 3 / DHA / EPA

 

Petua Kesihatan untuk Penderita Osteoarthritis

  • Kegiatan fizikal akan mewujudkan keanjalan sendi dan mengekalkan serta memperbaiki kekuatan otot.
  • Kawalan berat badan adalah penting untuk mencegah dan juga untuk memperlahankan kemaraan dan perkembangan OA yang menjejaskan sendi akibat memikul beban berat badan (lutut dan pinggang) dan bahagian bawah belakang.
  • Kehilangan berat badan hanya sebanyak 15 paun sahaja boleh mengurangkan separuh sakit lutut bagi mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan dan menghidapi artritis.
  • Suplemen diet seperti glukosamin telah terbukti dalam beberapa kajian OA lutut dapat melegakan sakit-sakit dan memperbaiki fungsi sendi dalam kes-kes OA yang tenat.
  • Untuk mendapat manfaat yang lebih tinggi bagi kelegaan sakit sendi, ambil glukosamin sebagai makanan tambahan dalam diet harian anda.
*************************************
xoxo:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
FB Fan Page HayatiVitamiz
Facebook yat hayati
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Advance Joint Health Tablet ~ Promosi Ogos '13

Assalaam semua....

Mencuri sedikit masa dihari Ahad ni..sebenarnya yat tengah kemas-kemas rumah...cuci baju & pinggan mangkuk..Esok dah nak bertolak balik kampung..beraya..hehehehe

Tentu semua dah tahu kan apa itempromosi bulan ni. yat da share kt FB sebenarnya, cuma terlambat sharing kt blog ni je. Promosi bulan ni ialah AJHT (Advance Joint Health Tablet). Awal tahun itu hari dah ada promosi tentang item ni. Disebabkan permintaan tinggi & kesan seawal 5 hari (berdasarkan claimed dari pihak Shaklee laaaa & testimoni yang mengamalkan AJHT ni), diadakan sekali lagi promosi. Nak tahu lebih lanjut, boleh laaa tengok entry terdahulu yat ye... Ada info dan juga testimoni sekali.. so, happy reading ye darling semua....

Apa lagi, jom laa belikan parents..hadiah hari raya gitu. ye laa kan, di musim perayaan ni byk kerja yang diorang buat yang melibatkan sendi-sendi dan urat-urat.. bakar lemang, rebus ketupat, cari kayu api (bagi yang masih buat persiapan secara konvensional...hehhehe)... sangat-sangat laa sesuai untuk di amalkan.
Sila abaikan "orang" tu..tu abang pos...


Bila tahu AJHT ni ada promosi, terus ramai yang SMS / PM nak order. katanya nak kasi hadiah raya pada parents. So, Jumaat lepas yat dah poskan kepada empunya badan masing-masing. yang selebihnya nak COD kt kampung nanti. 

Kalau anda yang nak order or nak COD apa2 item (selain AJHT), boleh contact yat ye... selagi belum balik kg, service COD is always available di kawasan Klang dan Shah Alam. After that, COD akan yat buat di Kuala Krai, Machang & Gua Musang (pada musim perayaan ni sahaja)..

*****************************************

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID No : 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading