Sunday, 17 February 2013

Testimoni Chewable Vita C 100mg

Sebab ramai yang da amik vit C Chewable 100mg, apa kata kite kongsi pulak testimoni pengamal nye..semua kasi yang positif je.. Excited plak membacanya baris demi baris.. sapa yang tak beli lagi, RUGI laaaa...keberkesanan yang sama dengan Vita-C 500mg..

TESTIMONI PERTAMA #1

Mashitah Mamat sy pun kasi kt anak, selsema...alhamdulillah, kering sndri...mmg berbaloi chew vit c..cdap plak tu..lps bg kt anak, kene sorok botol vit c.....kalo x, dia ulang mintak jerrrk...

TESTIMONI KEDUA #2

alhamdulillah..demam panas yang x jugak kebah, si ibu dengan pantasnya memberi CHEWABLE VITAMIN C sebanyak 2x.. then alhamdulillah, demam nya da kebah..aminnnn!!!!

Berminat??? bole hubungi saya...or inbox saya di page saya...


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: 019-397 9157
Continue Reading

Chewable Vita-C Plus 100mg


Sekarang ni semua dok berebut untuk dapatkan Chewable Vita-C 100mg pulak sebagai ganti vit C 500mg... sekarang ni lagi BEST..sebab satu botol da ada 300bj berbanding sebelum ni cuma 90bj.. lagi berbaloi2...

Dalam vitamin C ni ada BIOFLAVONOID COMPLEX dan ROSE HIPS...ni dia 2 kandungan utama Vita C laaa..kalo rajin sila laa belek2 kat botol yek darlingsssss... bukan setakat vit C yang ni tapi juga VITA-C PLUS 500mg....

Apa itu BIOFLAVONOIDS COMPLEX ni??

Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan berkuasa mereka.

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan satu sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan dan botani. Malah, banyak herba memerlukan tindakan kuratif mereka untuk bioflavonoids yang terkandung di dalamnya. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.

so, vitamin C tanpa ada Bioflavonoids di dalamnya tidaklah begitu menyerap dan memberikan kesan pada anda...jadi, sebelum anda memilih untuk mengambil vitamin C, sila pastikan ada kandungan BIOFLAVONOIDS..lagi senang dan selamat, PILIH JELAH VITAMIN C SHAKLEE NI...lagi berkesan!!!!

Apa pula yang dikatakan ROSE HIPS ni??


Ni laaa dia rupa ROSE HIPS..CANTIK kannnnn???


ROSE HIPS, juga dikenali sebagai mawar kamit atau rose Hep, adalah buah rose yang biasanya adalah merah-oren, tetapi antara dari ungu gelap hitam dalam sesetengah spesies. Rose hip mula terbentuk selepas pendebungaan berjaya di musim bunga atau awal musim panas, dan masak pada akhir musim panas melalui musim luruh.

Rose hip digunakan untuk tisanes, jem, jeli, sirap, sup, minuman, pai, roti, wain, dan marmalade. Mereka juga boleh dimakan mentah, seperti beri, jika penjagaan digunakan untuk mengelakkan bulu dalam buah.
  • Merupakan salah satu tumbuhan yang kaya dengan vitamin C yang tinggi, dengan kira-kira 1700 ¨ C2000 mg setiap 100 g dalam produk kering.
  • RP-HPLC ROSE HIPS segar dan beberapa produk yang boleh didapati secara komersial mendedahkan pelbagai kandungan asid L-askorbik, antara ,03-1,3%.
  • Rose hip mengandungi vitamin C, D dan E, asid lemak dan antioksidan flavonoid.
  • Rose hip serbuk adalah ubat untuk artritis reumatoid.
  • Rose hips itu mempunyai nilai-nilai antioksidan yang jauh melebihi beri lain seperti blueberry
  • Sebagai ubat herba, disebabkan dengan keupayaan untuk mencegah jangkitan pundi kencing, dan membantu dalam merawat pening dan sakit kepala. Rose hip juga biasa digunakan luaran dalam bentuk minyak untuk mengembalikan kemantapan kulit oleh tisu berkhasiat dan astringing.
  • Dibancuh ke dalam air secara rebusan, boleh juga digunakan untuk merawat sembelit.
  • Rose hip digunakan untuk membantu mencegah selsema dan influenza.

Untuk keterangan lanjut...untuk yang berminat, bole PM or SMS or CALL pada saya... FREE CONSULTATION untuk anda...

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID:866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Wednesday, 6 February 2013

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Hari ke 6 di bulan Februari baru bole menulis berkaitan item promosi bulan Februari ini OMEGA GUARD Shaklee..masih belum terlambat lagi kan? hehehe.. rugi bagi sesiapa yang melepaskan peluang untuk mendapatakan item ini dengan harga paling BESTTTT.. bukan selalu dapat harga promois macam ni..dalam setahun, cuma sekali je item tu diberi promosi..tiap-tiap bulan, produk berlainan yang akak dijadikan item promosi... so, apa yang ditunggu lagi..rebutlaaa peluang ni..whole family bole amalkan omega ni... siapa??? kenapa???.. jom kita share info omega ye darling....

Sedikit sebanyak info berkaitan Omega Guard Shaklee

Apa yang dikatakan Omega Guard Shaklee???

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik didunia yang mengandungi 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu DHA, EPA, ALA dan lain2 lagi. Satu hidangan omega guard menyediakan 990mg asid lemak omega-3 bersamaan dengan 3bj omega.

Ultratulen & bergred Farmaseutikal

Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yg kurang anda sedari! Teruskan membaca dan anda akan mendapati zat ini amat baik untuk kesihatan anda.

Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini? EPA dan DHA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakan fungsi otak, sistem saraf, fungsi masa yang hanya perlu diperolehi melalui pemakanan.

Apa lagi keistimewaan Omega Guard Shaklee???

  • Melindungi Jantung anda  - Ia membekalkan asid lemak omega -3 berpotensi ultratulen dgn spektrum penuh bergred farmaseutikal
  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung  - satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega -3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 

February Special OFFER BUY 6 FREE 1 !!
Jgn lepaskan peluang ini!! 

Retail Price RM 136.00 (90 capsule) Hubungi saya sekarang untuk dptkan Offer TERRRBAIKK!!
Save more than 20%!!!

Untuk dapatkan Omega Guard ni, anda bole hubungi saya:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019- 397 9157
Email: yat_1916@yahoo,com
Continue Reading

Tuesday, 5 February 2013

Chicken Pox Bersama Basic H dan Herbal Blend

Sambungan entry ini, malam tu terus bawa dasuki g jumpa doctor panel papa..after half an hour menunggu, sampai laa turn dasuki jumpa mr.doc.. he so happy bcz doc gave him 2 tablet 'sweets' (he said)..padahal vitamin..hehehe

And doc said, "sir, this is chickenpox..so i'll give u cream n some medicine"..okehhh..dengan senang hati papa ckp mcm tu..senang hati sebab da kenalpasti..itu chickenpox n bukan campak..so, mama kena lebih berhati-hati..nak masak apa, kena fikir pasal dasuki dlu..no telur..no ayam..no ikan untuk dasuki..so, apa yang my son bole makan ni?? huhuhu

Tak fikir sgt pon..kasi dia susu+mealshake, da cukup untuk nutrisi dia..bila da biji2 chickenpox da kurang, try laa kasi semua tu..

At the 1st stage, mulakan hari dasuki dengan mandi bersama basic H2.. da selesai mandi, sapukan Herbal Blend Cream Shaklee.. itulah yang diamalkan selama dasuki kena chickenpox tu..alhamdulillah, biji2 tu cepat kecut & cepat baik..lagi yang paling x sangka, pertumbuhan kt badan mcm da slow..adakah itu disebabkan apa yang kitorang amalkan? Basic H2 dan Herbal Blend Cream Shaklee????????

Jika 'experiment' kepada anak sendiri ini bagi kesan yang mcm tu..alhamdulillah..sgt2 amazing... Apa lagi yang bole di aplikasikan dengan Basic H2 ni??? jom saya share....

Apa kegunaan Basic H?


1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

13. Basic H juga bagus untuk kelemumur dan eczema kecuali eczema kering.

Hakikatnya Basic H ni banyak kegunaannya. Hanya dengan beberapa titis, ia membantu saya dengan banyak urusan.

*credit kak N



Kesimpulannya, memang x rugi kalau kt rumah ada sebotol Basic H2 ni..multifunction..multipurpose.. dan saya sebagai mama dan juga isteri, sgt2 teruja menggunakan basic H2 ni.. ni dia testimoni yang telah diamalkan.. hehehe

Hubungi saya:-

yat hayati 
Independent Distributor | ID: 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com



Continue Reading

Sunday, 3 February 2013

1001 Kegunaan Basic H2


Apa yang dikatakan Basic H2??

Basic H2 adalah Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate yang tidak bertoksid dan membersih secara semulajadi. Ia adalah dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah

  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan

Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:

  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan

Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean 

Periuk, besen dan pinggan mangkuk
  • Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

Tingkap dan cermin
  • Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Lantai 
  • Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air 

Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
  • Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam

Perbezaan Shaklee

  • Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
  • Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
Dapatkan Basic H anda hari ini dengan HARGA yang MENARIK..kegunaan 1001, tapi harga hanya SATU..MURAH!!!!!

Hubungi saya SEGERA.....

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 91573
Email: yat_1916@yahoo.com





Continue Reading

Pengalaman Dasuki Demam Bersama Basic H

Entry ni ditulis untuk perkongsian bersama..bila seorang perempuan bergelar ibu atau mama atau mami, kesihatan anak adalah yang paling di utamakan. Dua minggu berturut-turut my lil son mengalami masalah kesihatan yang tak di duga.

cinta hati mama & papa
Minggu pertama, Dasuki muntah-muntah dalam kereta. Muntah yang berpanjangan dan keluar macam air paip. Happened masa mama driving to office. Sangat2 cuak..then, terus berkejar ke klinik berhampiran. Doktor kata "its normal, puan"..hati mama terus tak tenang..tp x pelah..sebab doktor yang cakap..dia lagi tahu.. cuba sedapkan hati sendiri..heheheh

On the way balik rumah (cz mama dapat MC..xjadi pegi keja laaahhh)..Dasuki muntah2 lagi sampaikan sesak nafas..bila kahak dah memenuhi tekak dia..park kereta di bahu jalan..tenangkan sibujang n drive slowly balik rumah.. Starting that day, dia da mula "cerry-berry"..dengan rupa najis yang sgt2 x sihat..

12 mid-nite, papa gesa g klinik lagi after 2 days dasuki masih mcm tu..Doktor panel cakap "your son was infection.. may be food poisoning..or stomach flu"

owhhhh..mama da x keruan..apa punca? dari mana? mcm2 ada dalam kepala.. huhu

then, balik rumah..semua botol susu n nipple dasuki mama basuh pakai Basic H2.. mandikan die pon dengan Basic H2..sebabnya, basic H2 ni ada 1001 kegunaan..sebab saya tak tahu dimana punca dasuki tak sihat..adakah dari saya ataupun dari luar rumah..so, for the first action, mama mulakan dari dalam rumah..

alhamdulillah..dia makin sihat..then da start makan..tp starting friday nite, badan da mula panas balik..temperature sgt tinggi..sampaikan letak je tuala basah kat dahi, cepat je kering.. terus ambilkan air then campurkan dengan beberapa titik basic H2, terus "jelom" kepala dia..beberapa kali buat mcm tu, asal kering terus basahkan kepala dan dahi dia dengan campuran air dan basic H2, temperature makin rendah.. alhamdulillah.. then, pagi tu mama bawa dia pergi Tesco, breakfast dengan KFC..untuk bangkitkan selera dia cz da lembik bila x mkn n xnk susu..mama pun bertambah2 'kebangkitan' selera..hahahaha

alhamdulillah, dia makan..balik daripada makan pun, mama still basahkan kepala dasuki dengan air campuran tu jugak..suhu da back to normal tp keluar bintik2 merah..masih tak tahu samada chicken-pox atau campak.. tapi, mandikan die tetap dengan Basic H2..untuk elakkan dia kegatalan..

aminn..malam nanti baru nk bawa pergi jumpa doktor.. akan hapdate lagi mcmn kesihatan die..

xoxo:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
FB Fan Page HayatiVitamiz
Facebook yat hayati
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading