Tuesday, 22 January 2013

Atasi Lenguh dan Sakit Sendi dengan Advance Joint Health Tablet

Nak berkongsi laa sikit pasal testimoni AJHT ni..sejak tahu AJHT ni item promosi bulan Januari 2013, saya da berkira-kira nak hadiahkan ma & ayah kat kampung..kiranya niat laaa..nak bantu ma ayah yang dok sakit sendi..especially ayah, sakit sendi lengan (pergelangan tangan), kaki (pergelangan kaki ke?? heheh) dan lutut..memang tiga serangkai..maklum laa ayah ni suka berkebun. masih ingat lagi masa Dasuki kecik-kecik dulu, badan memang debab..tp ayah selalu ngadu x boleh dukung Dasuki lama2..tangan ayah lenguh & kebas..takut jatuh laa cucu laki dia tu..hehehe

So, awal Januari tempoh hari ayah datang sini, nak tengok cucu-cucu laki dia sambil hantar cucu kedua (my ank buah) ke kolej. Perjalanan dari kampung ke Shah Alam normally akan ambil masa 8jam..Sudah semestinya, segala urat sendi akan lenguh dan sakit badan. Memandangkan dah simpan stok AJHT ni khas utk dia dan ma, saya terus bagi dia consume laaa selepas dinner (masa nak tidur). Kali pertama sy tengok ayah tidur nyenyak tanpa sedar setelah melalui perjalanan jauh. Biasanya, dia akan bangun dan gelisah sepanjang malam sebab lenguh2 dan badan tidak selesa.

After 2 days consume the AJHT, masa tu saya tengah update blog ni dan jugak page ShakleeCious Vitaminz, tiba-tiba ayah bangun dari tidur. Selamba je dia cakap, "ayah rasa lenguh-lenguh dan sakit sendi ayah dah kurang"...alhamdulillah..akhirnya terbukti..Hanya AJHT yang boleh dipercayai untuk merawat masalah sendi ayah. Sebelum ni macam2 ubat yang dia amik..yang kat pasar malam pon die beli..heehe

Dan yang terbaru, selepas lima hari ayah consume AJHT tu, sy called kt kampung. Mak cakap ayah da xde mengadu sakit2 sendi or urat lagi. Dah x bangun malam lagi. Da tak minta orang pijak2 belakang or betis lagi.. alhamdulillah.. Ubat2 die yang dibeli kt mn2 tu pun die da letak tepi. Dia da selesa dengan AJHT + OSTEMATRIX..

Inilah sebahagian daripada TESTIMONI AJHT saya..Khas untuk ayah tersayang. Mak pon da consume sama. Maklumla promosi kan!!! Beli banyak2 then letak kt kampung sebagai makanan tambahan / vitamin untuk diorang.

Jom, kita layan pulak testimoni yang lain yang dah berpengalaman bersama AJHT:-

 



Semoga anda gembira dengan perkongsian ini dan sekiranya anda berminat untuk mendapatkan AJHT untuk yang tersayang??? boleh hubungi saya.

********************************************************
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID No : 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Sunday, 20 January 2013

Apa itu Advanced Joint Health Tablet

Semalam da berkenalan secara ringkas dengan AJHT kan?? so hari ni sambil melayan si kecik tengok katun 'canimals' ni, ada laa sikit masa untuk hapdate blog ni... lagi separuh bulan lagi da nak habis promosi ni..kalo nk grab, kena cepat laaa...

Apakah yang disebut-sebut Advance Joint Health Tablet???

Merupakan vitamin / supplement daripada Shaklee yang mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukan di dalam kajian klinikal yang mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangka masa seawal 5 hari - hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka.Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti klinikal:-

  • Menggalakkan mobiliti
  • Meningkatkan fleksibiliti
  • Meningkatkan fungsi sendi
  • Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang

Adakah AJHT mengandungi nutrien-nutrien yang lain???

Ya. AJHT mengandungi nutrient yang direka khas untuk kesihatan sendi:-
  • Zink (zinc), Kuprum (cooper) dan Mangan (tembaga) - merupakan mineral surih yang diperlukan untuk membina tisu penghubung. Selain itu juga ia merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.
  • Vitamin C - AJHT Shaklee membekalkan 100% Daily Value (Nilai Harian) Vitamin C iaitu satu nutrient yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan tisu-tisu penghubung yang lain didalam tubuh.

AJHT ada kondroitin atau tidak???

 Tidak. AJHT tidak seperti kebanyakan supplement kesihatan sendi yang lain. AJHT tidak mengandungi kondroitin, iaitu satu bahan yang terbukti didalam kajian klinikal yang menghalang penyerapan glukosamin dan ekstrak jagung.

Apakah yang dikatakan Ekstrak Boswellia dalam AJHT istimewa???


Ekstrak Boswellia ni di dapati daripada resin pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

Ekstrak utama Boswellia yang digunakan dalam AJHT mengandungi kepekatan yang tinggi AKBA (3-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid) yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi dan menyokong keselesaan sendi.

Dalam kajian klinikal terbaru, para peserta yang mengambil ekstrak Boswellia didalam AJHT melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakan yang lebih mudah, dan kemampuan yang lebih untuk melakukan aktiviti harian berbanding dengan mereka yang mengambil satu lagi jenis ekstrak Boswellia yang mengandungi tahap AKBA yang lebih tinggi.

Apakah ekstrak jagung??? 

Ektrak jagung semulajadi yang terdapat dalam AJHT kaya dengan glukosamin, sejenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans yang merupakan komponen untuk membina struktur tulang rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran.

Glukosamin mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligamen. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet???

Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

 
***Sumber info di petik daripada booklet Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan Buku Panduan Nutrisi Shaklee


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID No : 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
Continue Reading

Saturday, 19 January 2013

Promosi Januari 2013 ~ Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Alhamdulillah...walaupun baru hari ini berkesempatan meng'update' blog kesayangan, semoga masih belum terlambat lagi untuk berkongsi item promo bulan ini.



Pengenalan ringkas tentang AJHT

Ia merupakan makanan tambahan yang menyokong kesihatan sendi berpanjangan. Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Manfaat Utama

  • Meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari.
  • Keselesaan sendi hampir 28% lebih cepat dari yang didakwa oleh jenama lain.
  • 45% lebih berkesan meningkatkan keselesaan dari jenama yang lain.

Ciri-Ciri

  • 100% bebas kekerang
  • 100% vegetarian
  • 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
  • hanya dua tablets sehari
  • Mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
  • Bebas gluten

Ini baru pengenalan ringkas tau...nanti share lagi perkongisian menarik AJHT ni..tata..nk gi masak jap..hehhehe


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID No : 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS /  Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com



Continue Reading

Tuesday, 8 January 2013

Bila Sustained Released Vita C 500mg Kehabisan Stok.... Saya ada ALTERNATIFnya!!!!

Malam ni dapat banyak sangat text untuk order Vit C 500mg..ohhh noo!!!! saya pula yang stress sebab stok tak ada..bukan saya sorang je kot..semua kawan-kawan saya pun tak ada juga..kalau ada pun cukup untuk bekal diri sendiri je..macam saya laa..heeehhe
Teringat lagi bila terima info berkaitan ketiadaan stok Vita C ni...terkezuuttt mak..tp mesti ada hikmahnya kan??? Mesti ada alternatifnya juga kan??

"...Please be informed that Sustained Released Vita C 500mg will only be available in April 2013 due to certain unforeseen cirmcustances...."


So, malam ni apa kata saya kongsi sedikit berkenaan alternatif untuk 'penggemar Vita C shaklee' ni... Apa dia alternatif tu????


Gambar Ihsan dari FB Shaklee Malaysia


haaa.. ni laaa dia.."Chewable Vita-C Plus 100mg" kalau anda semua nak tahu, Vita-C ni juga dilengkapi dengan Citrus Bioflavanoid yang mana berfungsi sebagai antioksidan yang bekerja dengan antioksidan lain untuk membentuk sistem perlindungan. Kalau nak tahu juga, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.


Nampak tak lagi satu bahan penting dalam Chewable Vita-C Plus 100mg ni??? tu dia..Rose Hips.. Rose Hips merupakan salah satu tumbuhan yang kaya dengan vitamin C yang tinggi, dengan kira-kira 1700 ¨ C2000 mg setiap 100 g dalam produk kering.. untuk info lebih lanjut pasal Rose Hips ni, saya ceritakan kt entry lain yek..hihihi


Pendek kata, kepada peminat-peminat tegar Vita C Shaklee, anda mempunyai alternatif sebenarnya..Dapatkan "Chewable Vita-C Plus 100mg" ini sementara Stok Vita-C 500mg datang bulan April nanti. Kalau anda ambil utk tujuan kesihatan kulit, antioksida, meningkatkan sistem imun.. anda jangan khuatir sbb Chewable Vita C Plus 100mg menepati tujuan yg anda perlukan..Macam yang saya cakap td laa.. Cuma anda kene kunyahnya 2-3bj sehari..kalau tak nak kunyah pun takpe.. telan jerr...sizenya lebih kecil....dan yg best.. satu famili boleh consume..lagi jimat bila mak, ayah, anak boleh kongsi,..hehehe.. best bukann....Dos yg dicadangkan... ambil 1-2bj sehari dah memadai dah...


Jom kita share pula RDI untuk Vitamin C mengikut umur, jantina dan kesihatan:-



Ihsan dari Grup Tertutup Shaklee


Di samping Chewable Vita C plus.. anda ada alternatif lain.. Contohnya:-
  • Jika anda pentingkan kecantikan kulit, anda boleh ambil tambahan Collagen Powder (sbb Collagen Powder mengandungi Vitamin C)
  • Jika anda perlukan imuniti, anda boleh gantikan Vitamin C dengan Nutriferon dan Garlic
  • Jika untuk tujuan antioksida, boleh dapatkan alternatif Carotamax
  • dan yg lebih penting.. ambil lah Vitalea 2bj sehari.. sebab sebiji Vitalea sendiri mengandungi 60mg Vit C..so kalau 2bj, ia memberi anda 120mg Vitamin C (memadai utk memenuhi keperluan harian....cumanya Vitamin C ni mudah musnah..ia larut air.. jadi anda tambahkan dengan pengambilan Chewable Vita C Plus 100mg is good enough)

Di hujung entry ni nak habaq mai laa...sekarang ini stok VITA-C 100mg pon masih tak ada kt mana-mana..tp yang gembiranya, ia akan datang ke SHAKLEE MALAYSIA pada pertengahan Januari 2013 ni laaa.. Owhhh, sapa-sapa yang nak Vita-C 100mg ni sebagai pengubat rindu Vita-C 500mg, da boleh slowly order laaa yek..kalo habis licin lagi, jangan menyesal sudah.. Boleh dah tu nak hubungi saya atau distributor anda... (*_^)


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin ini, anda bole hubungi saya seperti butiran berikut:-


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
 




 
Continue Reading

Sunday, 6 January 2013

Selamat Tahun Baru 2013

Sudah terlambatkah??? hehehe..

Selamat Tahun Baru 2013 semua..Cepat sungguh masa berlalu..pejam celik pejam celik sudah tahun lain daaaa..(*____^)

Macam gambar 2013 kat atas tu..bewarna warni..macam tu juga la impian dan AZAM tahun 2013 ni..terlalu banyak kenangan 2012 yang pahit dan manis yang akan di jadikan pengalaman..dan pembakar semangat untuk lebih maju dalam HIDUP pada tahun 2013 ni...which is keluarga, kerjaya, dan bisnes SHAKLEE..


"Untuk KELUARGA..nak bagi org tua (ma..ayah..mertua) kehidupan yang lebih baik..membalas jasa mereka yang telah banyak di curahkan even masa belajar, masa kerja ataupun masa da bekeluarga..terima kasih keluarga ku.."



"Untuk keluarga kecilku (hubby dan lil Dasuki), semoga kita selalu bersama menempuhi suka duka kehidupan..dan DASUKI HAFIY, mama gembira melihat dia membesar depan mata..semoga impian untuk jadi WAHM menjadi kenyataan dan membesarkan keluarga kecil ini..mungkin dengan menambah ahli baru...hehehehe"



"Kerjaya pula bersama jabatan kerajaan, semoga tahun ini diberi peluang untuk berkhidmat secara tetap..itulah doa untuk diri sendi dan juga untuk kawan-kawan yang seangkatan dengan diri ini. Setelah hampir 4 tahun berkhidmat sebagai "Contract Servant" "



"Untuk kerjaya baru ni..BISNES SHAKLEE..semoga ALLAH memberi peluang dan jalan yang lurus untuk capai impian..sentiasa di dampingi insan-insan yang positif dan mendapat cas-cas positif untuk berjuang dalam bisness ini..Kenapa saya memilih SHAKLEE..kerana saya sudah jatuh hati dengan PRODUK SHAKLEE dan juga memang saya ada minat untuk berbisnes..kerana bagi saya tanpa minat, semua tak akan menjadi..bila ada minat, pasti ada keikhlasan...bila ikhlas, semua usaha akan membuahkan hasil.. (berdasarkan pengalaman,,hehehe... nanti saya kongsikan apa pengalaman tu)"


Dan yang terbaru..baru je terbit di hati masa tulis entry ni..BLOG ini akan di beri nafas baru..hihihii


saya akan share semua berkaitan Shaklee, pengalaman saya bersama SHAKLEE dan perjalanan BISNESS saya bersama SHAKLEE..so, saya akan cuba update sekerap yang boleh....heheheh

**********************************

love; mamadasuki
Continue Reading