Tuesday, 20 August 2019

Bagaimana Anggur Muscadine Bertukar Kepada Vivix?

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.


Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Baca:


Tumbuh Di Georgia

Shaklee telah menugaskan Pauilk Vineyard Di Georgia iaitu kebun muscadine terbesar di dunia untuk menanam Anggur Muscadine yang berkuasa.

Kali pertama di tanam ialah pada tahu 1970, keluarga Paulk telah menanam pokok anggur muscadine ini dengan keluasan tanah 600 ekar dan ianya telah menghasilkan anggur muscadine yang sihat dan segar pada hari ini.

Tanpa mengira cuaca hujan atau panas, penjagaan terhebat dan sentuhan lembut telah diberikan kepada anggur muscadine dan menjadikanya anggur yang dicari dalam industri makanan tambahan yang sihat ini.


Komited Untuk Kualiti

Untuk mendapatkan polifenol dan kebaikan nutrien yang maksimum, Shaklee mempunyai pusat penyelidikan yang menempatkan pasukan Penyelidikan Dan Pembangunan Shaklee iaitu Pusat Inovasi Forest C Shaklee.

Di pusat penyelidikan ini, para penyelidik bekerja siang dan malam untuk mengawasi dan seterusnya menyempurnakan proses penyelidikan tersebut supata mendapat kebaikan nutrisi terbaik daripada produk Shaklee


Dari Ladang Anggur Dengan Penjagaan Terbaik Dan Sentuhan Paling Lembut

Di petik dengan tangan, Anggur Muscadine yang berharga ini telah melalui penjagaan rapi dengan penuh perhatian oleh petani di paulk Vineyards.

Setiap anggur di jaga rapi, dipilih dan diasingkan untuk memberikan anda kepekatan paling tinggi dengan nutrien yang penuh kebaikan.


Tradisi Memenuhi Inovasi

Anggur Muscadine Shaklee di perah secara "whole press" dengan menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan untuk mengekalkan rasa dan nutrien yang bermanfaat dengan polifenol maksimum.

Dengan tradisi pertanian yang digabungkan bersama teknologi moden Shaklee, anda akan dapat menikmati yang terbaik dari alam semulajadi dan sains dalam bentuk minuman botani yang selamat, terbukti dan berkesan.

Baca:

Untuk order atau pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi kami 019-397 9157. Kami akan bantu anda dengan kadar segera.
Continue Reading

Saturday, 17 August 2019

Selamat Ulang Tahun Ke 35 Cekyat

Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu Cekyat.


Ya, begitulah bila meraikan pertambahan 1 angka dalam kehidupan.

Alhamdulillah, bertambah lagi usia Cekyat pada tahun ini. Di kelilingi oleh suami, 2 orang anak lelaki dan 1 orang anak perempuan. Rasanya hampir lengkap lah hidup ini buat masa ini dengan kurniaan yang Allah beri.

Kejadian pada 16 Ogos memang sesuatu yang akan tersimpan kemas dalam kotak memori.

Setiap kali jam menunjukan hari baru (16 Ogos), dia akan selalu menjadi orang yang pertama memberikan ucapan selamat kepada puan isteri.

Tahun ini dengan ucapan "Hari ini ku ucapkan Selamat Hari Lahir kepadamu isteriku tercinta, semoga kita bisa menjaga hubungan yang tulus suci ini dengan dilandasi kepercayaan dan cinta yang kuat. Di hari ulang tahunmu ini kuharap Allah S.W.T semakin sayang kepadamu, dan menjadikanmu sebagai peribadi yang lebih bijak bagiku dan bagi anak-anak ku."

Allahuakhbar, terharu sungguh dengan cara dia memberikan ucapan itu.

Dan, yang paling tidak disangka ialah kejutan yang menanti dirumah.

Biasalah, jika hari ulangtahun kelahiran kami jatuh pada hari bekerja, maka kami akan tetap meneruskan langkah ke pejabat demi tuntutan kerja hakiki. Tidak perlu bercuti kerana ada hari lain yang boleh kami raikan.

Setelah habis waktu bekerja pada 16 Ogos (hari kejadian), Cekyat memandu balik ke rumah macam biasa. Seperti tiada apa yang akan berlaku memandangkan dia pun diam sahaja di rumah bersama anak-anak. Lagipun, malam nanti dia akan masuk kerja memandangkan jadual dia pada minggu ini adalah "Shift Malam".

Sesampainya di rumah, ternampak kelibat anak kedua Cekyat yang sudah berpakaian 'smart' sangat. Dalam fikiran Cekyat, mungkin mereka bertiga dah keluar makan dan baru sampai di rumah.

"Awish pakai hensem-hensem ni nak ke mana?" soal Cekyat bersahaja tanpa syak langsung. haha

"Tak ada pergi mana-mana pun. Saja je pakai macam ni"

Bertuah betul budak kecil seorang ni.

Melangkah ke dalam rumah dalam suasana yang gelap. Tanpa cahaya lampu. Dah kenapa la suka duduk dalam gelap mereka ni. Tiba-tiba 'princess' terkedek-kedek mengejar mama.

Sekali berpaling nak dokong si kecil, terus terpacak si dia dengan kek ditangan.


Dengan suara anak bujang berdua menyanyikan lagu "Happy Birthday To You, Happy Birthday To You, Happy Birthday To You Mama"

Allahu, kejutan tahun ini menjadi sangat sebab bikin Cekyat sangat terperanjat. Pandai dia berpakat dengan anak-anak dia untuk buat kejutan ini.


Apa-apa pun, terima kasih sangat-sangat wahai SUAMI ku sayang dan anak-anak mama DASUKI, DARWISH, dan AUJI.

Doakan Cekyat berbahagia dan berkasih sayang selalu ye kawan-kawan:-)
Continue Reading

Friday, 16 August 2019

Giveaway Nak Menang.. ''Safi Fair Beauty Berry Collagen Drink'' bondezaidalifah.com

Giveaway lagi.

Biasa la kan, selagi ada ruang dan peluang. Apa salahnya kita meramaikan penyertaan GA yang kawan-kawan blogger anjurkan. 


Syarat penyertaan GA bodezalifah.com sangat la senang.

1. GA ini terbuka kepada semua follower blog beliau, lelaki dan wanita boleh join.

2. Anda perlu baca entri ini dibawah terlebih dahulu 


dan follow instagram dibawah :

Zaidalifah Aisheteru follower 5006


3. Kemudian anda buat satu entri bertajuk :

GIVEAWAY NAK MENANG.. ''SAFI FAIR BEAUTY BERRY COLLAGEN DRINK'' BONDEZAIDALIFAH.COM 

Copy Banner GA dan hyperlinkkan entri tersebut, ke entri asal di blog bondezaidalifah.com

4. Setelah selesai semua langkah 1 hingga 3, anda komen dekat entri asal di blog berkenaan dengan maklumat :

(i) link entry yang mengandungi logo GA ini.

(ii) link akaun instagram anda. (Bonde akan buat pemantauan tau! jadi jangan tak lengkap pula yea...)

5) Tarikh mula GA pada 15 /08/ 2019 hingga 15 /09/ 2019 ( 1 bulan)

So, sangat senang kan?

Apa yang ditunggu lagi. Jom la kita pakat meramaikan penyertaan GA ini.

Mana tahu ada rezeki nanti kan. :-)
Continue Reading

Thursday, 15 August 2019

Mek Zumbie 2k19 August Giveaway

Okay semua, yang mana lemau nak update blog selepas makan daging korban banyak-banyak tu, jom kita join Giveaway (GA) dari blogger Mek Zumbie ni.

 Mek Zumbie 2k19 August Giveaway
Cara untuk menyertai GA ni senang sangat:

1. GA ini terbuka kepada semua follower blog Cik Zumbie ni.

2. Anda perlu follow dua instagram Cik Zumbie which is I AM TRACEY, lepas tu another one ta.authentics

3. Kemudian, anda kena buat 1 entri yang sangat mudah yang mempunyai logo GA, dan hiperlink kan entri itu ke entri asal di blog Cik Zumbie. 

4. Setelah selesai semua step 1 hingga 3, then anda kena komen kat entri blog asal dengan maklumat:

(a) link entry yang mengandungi logo GA ini.

(b) link atau pun nama instagram korang. (Yang ni supaya Cik Zumbie senang nak check nanti hhuhuhu)

Mudah kan cara nak sertai GA ni.

Apa hadiah yang Mek Zumbie nak berikan untuk pemenang GA ni?

Cekyat pun tak tahu sebenanrnya sebab Mek Zumbie belum update lagi pasal hadiah. Cuma, yang dimaklumkan 10 pemenang akan dipilih melalui sistem undian.

Mana tahu rezeki kita semua kan. 

Jom la meramaikan penyertaan GA ni :-)
Continue Reading

Sunday, 11 August 2019

Selamat Hari Raya Aidiladha 2019

Assalamualaikum semua.

Kepada sahabat yang menjalankan ibadah korban, selamat menunaikan ibadah korban sempena Aidiladha 1440H.

Kami meraikan Hari Raya Aidiladha tahun ini di wad Hospital KPJ Klang sahaja memandangkan tuan puteri kecil berada dalam proses sihat.

Apa-apa pun, Selamat Hari Raya Aidiladha semua.



Sempena Raya Haji hari ini, kedai online kami akan bercuti juga. 

Tetapi, jika anda ingin order suplemen masih boleh. Kami akan submit order kepada pihak HQ Shaklee untuk di proses pada hari bekerja nanti.

So, jika ingin order item yang sedang promo pada bulan Ogos ini boleh laju-laju Wasap Cekyat ye.
Continue Reading

Friday, 9 August 2019

Segmen | Giveaway Up Traffic By Madam Caramel

Giveaway yang kali ke berapa dah ye yang Cekyat join ni. hehe

Seronok sebenarnya join GA atau Segmen ni. Kali ni kita join GA daripada Blogger Madam Caramel pula.


Syarat-syarat :
  • Follow blog ini.
  • Add Facebook MadamCaramel dan Like FB Page MadamCaramel
  • Subscribe Channel Youtube Madam Caramel (kalau takde salah satu, it's okay)
  • Follow Instagram Madam Caramel (jika ada Instagram)
  • Buat entri bertajuk 'Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel '.
  • Copy banner di atas dan backlink ke entri ini.
  • Tinggalkan URL entri anda di ruang komen di bawah.
  • Setiap penyertaan akan dimasukkan ke dalam bloglist di Madam Caramel selama 3 bulan.

Mudah sangat kan cara nak menyertai GA ni.

So, apa yang ditunggu lagi kawan-kawan. Jom la sama-sama memeriahkan GA madam ni.

Tarikh penyertaan GA ini ialah daripada 5 Ogos 2019 sehingga 30 Ogos 2019.

Selamat berjaya semua!!
Continue Reading